Przejdź do strony:
» OSZUST!
E-mail adresata:
Temat wiadomości:
Polecany wątek na forum Wieszjak.pl!
Treść wiadomości:

* do wiadomości automatycznie zostanie dołączony adres url wątku
Śledzony temat:
Prawo cywilne
Wybierz metodę powiadomienia o nowych komentarzach w tym wątku:
~KUPIEC
109.199.*.*

17:46 28-01-2012
UWAGA!!!
Następny OSZUST!http://otomoto.pl/bmw-320-m-C22629605.html Tym razem ARTONIA PANAIT z WALII.Kant na wysoką skalę, mam skan paszportu tej pani i Danny James,to jest ten sam paszport,te same numery ,te same daty urodzenia,daty ważności paszportu te same.W paszporcie zostały zmienione-wklejone komputerowo imiona ,nazwiska i fotki z tym że,pani Artonia pomyliła się przy wklejaniu imienia i nazwiska,nazwisko wpisała jako imię i nie zwróciła uwagi że,w kodzie paszportu trzeba zmienić literkę M-mężczyzna na F-kobieta,chyba przerabiała paszport w pośpiechu,nr paszportu tej pani i Danny James jest ten sam 301563107.W mail-u oczywiście jest mowa o przelewie ale zaproponowała że,przyjedzie samochodem do Warszawy,transakcja się rozkręca!
 zgłoś do moderacji zgłoś naruszenie regulaminu
odpowiedz
~kupiec 2
79.186.*.*

08:34 29-01-2012
kolego,
mam tą samą sytuację... kupuję od niej i jej męża Adama samochód i mam lecieć do Walii żeby go odebrać. również dostałem skan paszportu ale w nim jest raczej wszystko poprawne... Ale jeśli wiesz coś więcej to powiedz...
odpowiedz

linki
reklamowe

~gość
89.231.*.*

11:40 29-01-2012
prosze o wiecej informacji , ja tez jestem umówiony z ta pania na zakup auta w warszawie ... prosze o kontakt
odpowiedz
~kupiec2
79.186.*.*

12:08 29-01-2012
tez z nią byłem umówiony w warszawie, ale mi nie pasowało więc ona powiedziała że wyśle mi ten samochód spedycją na okres próbny tylko że mam wpłacić 50% ceny tego samochodu. Uczony doświadczeniem powiedziałem że z góry za nic nie płacę i nie wysyłam żądnych zaliczek itp... powiedziałem jej że mogę przyjechać do walii i go obejrzeć... podała mi swój numer i się zgodziła, więc teraz sam nie wiem co mam zrobić... taką dwuznaczna sytuacja...
odpowiedz
~gość
89.231.*.*

16:18 29-01-2012
no to fajnie , może umówmy się wszyscy w warszawie i zróbmy tej Pani niespodziankę?Sprawdziłem paszport tej Pani rzeczywiście zamieniła pozycje imię i nazwisko .
odpowiedz
~gość
89.231.*.*

16:41 29-01-2012
http://www.dodajoszusta.pl/forum/watek/id/2571/ tutaj więcej takich
odpowiedz
~rafaldhl@gmail.com
94.192.*.*

18:58 29-01-2012
Witam,
oszustwo na wielka skale,tez bylem zainteresowany tym porsche ale juz po pierwszym mailu moja kontrolka bezpieczenstwa zwariowala-zaden waliczyk nie napisze ze jest anglikiem-bzdura!!!!!!
odpowiedz

linki
reklamowe

~areks72
81.15.*.*

22:36 29-01-2012
Do mnie taż napisała. Jest nas dużo. Okazja byłaby niezła.. Ale w swoim meilu podała, że auto jest zarejestrowane na nich (niby walijczyków) i Polski dowód rejestracyjny.. Ciekawe. Od razu coś podejrzanego.
odpowiedz
~gość
78.30.*.*

12:26 01-02-2012
WITAM

KOLEJNE AUTO ARTONIA SPRZEDAJE

http://otomoto.pl/hyundai-i30-C22630812.html

DOKŁADNIE CYTUJE CO NAPISAŁA

1.Witam,

Mój polski nie jest tak dobry, wiec napisze ci w jezyku angielskim i tlumaczenie z google!
Ciesze sie slyszec, ze sa zainteresowani, aby kupic mój samochód!
Samochód jest w doskonalym stanie, bez obecnosci kolizji tego samochodu, nie ma zadrapan lub wgniecen!
To biegów samochodu jest jak w fabryce!
Silnik tego samochodu pracuje jak za nowe.
Jest to niepalacych samochodu.

Jestesmy angielska pare, mam na imie Artonia ma 37 lat i mój ukochany housband Adam ma 40 lat.
Jestesmy z Walii, a samochód jest tu z nami. Kupilem ten samochód z Polska bo i tam pracowac przez 5 miesiecy w Vodafone w Warszawie, ale kiedy wróce w Walii próbuje zarejestrowac swój samochód i zdalem sobie sprawe, ze koszty byly zbyt wysokie i do tego motywacje i postanowil sprzedac go z powrotem w Polska.
Posiada wszystkie niezbedne dokumenty: swiadectwo rejestracji w Polska.
Samochód ma kierownice po lewej stronie ... to sposób i to nie podoba i jest czyms niezwyklym dla mnie, i bardzo trudno jest znalezc nabywce w moim kraju.
Jestem drugim wlascicielem i dokumenty sa w jezyku polskim!
Moge wejsc Polska sprzedac samochód, jesli sa naprawde zainteresowani, aby kupic!

Jesli mozesz napisac mnie po angielsku, bedzie wielki!

Dziekujemy za Twój czas i zainteresowanie!

2.Hello,

Nice to hear from you.
I could reserve the car for you if you are decided for a meeting. It has complete Service Book.
The taxes are paid and the registration is valid for another 2 months left. The 4 winter tires are included in the price of 18400 PLN!
We have a proposal for an appointment in Poland.
I suggest you to meet next week on Saturday on Warsaw , because i know the city very well!
We will come with the car at the meeting, all the documents and a contract o sale.
For your return back home i will leave the polish plates of the car. In this way you could take the car immediately.
A cash payment would be agreeable for us , or a bank transfer , you decide!
If you agree with our proposal, i will look for a hotel to stay for me and my wife and i will inform you about the place of meeting.
We will arrive there with one day before our meeting and we could meet at the hotel reception.
We found a hotel where to stay - Holiday INN . We will meet at the hotel reception on Saturday morning around 10 o'clock.

This is our proposal.

PS: Look in attach i just send you a copy of my passport , pictures and this is the VIN# TMADB51CAAJ105126 !

Looking forward to hearing from you,

Yours,
Artonia
odpowiedz
~strazak
178.36.*.*

23:28 01-02-2012
Panowie i Panie....to na 1000000% jest wałek....ta Pani sprzedaje kolejne autko na otomoto (nissan titan)
Mail jaki dostałem jest ten sam jak cytowany powyżej....
ja dostałem jeszcze jednego:

Dnia 1 lutego 2012 17:39 artonia panait napisał(a):

The price is 23400 PLN, including all transport taxes and insurance for the road ! You can pay in any currency you want !
Description of the car you can find it on Otomoto !
The price is low because is very difficult to find a buyer for a car with the steering wheel on the left side here in UK!
I can send you the car using a local delivery company. Don't worry about the delivery taxes because are included into the car price.
The company have a great policy because they will give you 3 days to inspect the car, so you can change your mind if you don't like it and you will not lose any money.
The delivery will take 4-5 days until you will receive it in front of your door.
This is the company website: www.europe-transport.eu ,and this is their email address: Europe.Transport@post.com
They will send you today one email with their "Delivery Terms" ( please check your "BULK" or "SPAM" folder )

I will need your name , address and phone number to start the procedure!

PS: I have a contract with this delivery company... the transport taxes will be my problem !!
Look in attach i just send you a copy of my passport , pictures and this is the VIN# 1N6BA06B76N516265 !

Looking forward to hearing from you,

Yours,

Artonia Panait
7 Fitzalan Place
Cardiff / CF24 0EB
Wales

--------------------------------------------------------------------------------
Subject: Re: Nissan Titan
From: goliat-psp@o2.pl
To: artonia.panait@live.com
Date: Wed, 1 Feb 2012 08:35:06 +0100

Hello
my English is not so good, so i will write you in English and translate with google :-)!
I'm very interested in buying this car. If his condition is very good, is willing to buy it. Does the car has a Polish license plates? What documents do you have for him?
What price for this car?
greetings
Please urgent reply

Dnia 31 stycznia 2012 2:39 artonia panait napisał(a):

Witam,

Mój polski nie jest tak dobry, wiec napisze ci w jezyku angielskim i tlumaczenie z google!
Ciesze sie slyszec, ze sa zainteresowani, aby kupic mój samochód!
Samochód jest w doskonalym stanie, bez obecnosci kolizji tego samochodu, nie ma zadrapan lub wgniecen!
To biegów samochodu jest jak w fabryce!
Silnik tego samochodu pracuje jak za nowe.
Jest to niepalacych samochodu.

Jestesmy angielska pare, mam na imie Artonia ma 37 lat i mój ukochany housband Adam ma 40 lat.
Jestesmy z Walii, a samochód jest tu z nami. Kupilem ten samochód z Polska bo i tam pracowac przez 5 miesiecy w Vodafone w Warszawie, ale kiedy wróce w Walii próbuje zarejestrowac swój samochód i zdalem sobie sprawe, ze koszty byly zbyt wysokie i do tego motywacje i postanowil sprzedac go z powrotem w Polska.
Posiada wszystkie niezbedne dokumenty: swiadectwo rejestracji w Polska.
Samochód ma kierownice po lewej stronie ... to sposób i to nie podoba i jest czyms niezwyklym dla mnie, i bardzo trudno jest znalezc nabywce w moim kraju.
Jestem drugim wlascicielem i dokumenty sa w jezyku polskim!
Moge wejsc Polska sprzedac samochód, jesli sa naprawde zainteresowani, aby kupic!

Jesli mozesz napisac mnie po angielsku, bedzie wielki!

Dziekujemy za Twój czas i zainteresowanie!

--------------- --------------- --------------- ---------------

Hello,

My polish is not so good, so i will write you in English and translate with google !
I'm glad to hear that you are interested to buy my car!
The car is in excellent condition, no collision present on this car, no scratches or dents!
This car's transmission is like in the factory !
The engine on this car works like as new.
This is a non-smokers car.

We are a english couple, my name is Artonia have 37 years and my beloved housband Adam has 40 years old.
We are from Wales and the car is here with us. I bought this car from Poland because i work there for 5 months at Vodafone in Warsaw but when I come back in Wales i try to register the car and i realized that the costs was too high and for this motivation I decided to sell it back in Poland.
It has all the necessary paperwork: registration certificate in Poland.
The car have the steering wheel on the left side... that's way i don't like it and is unusual for me, and is very difficult to find a buyer in my country.
I am the second owner and the papers are in polish language!
I can come in Poland to sell the car if you are really interested to buy!

IF YOU CAN WRITE ME IN ENGLISH WILL BE GREAT !

Thank you for your time and interest!

--------------- --------------- --------------- ---------------

Witaj

Wysłano zapytanie dotyczące ogłoszenia nr C22632662 (Nissan Titan )
odpowiedz
Przejdź do strony:

Społeczność »

Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
dukeaeccnieruchomosci_wawkw02Inaf789
dukeaeccnieruchomosci_wawkw02Inaf789
Dołącz do naszego grona