1
Przejdź do strony:
» podana do e-sądu i co dalej
E-mail adresata:
Temat wiadomości:
Polecany wątek na forum Wieszjak.pl!
Treść wiadomości:

* do wiadomości automatycznie zostanie dołączony adres url wątku
Śledzony temat:
Prawo cywilne
Wybierz metodę powiadomienia o nowych komentarzach w tym wątku:
~monika
79.184.*.*

20:00 28-01-2012
otrzymałam wiadomość od sprzedawcy sprzedjacego m in. na allegro ze zostal przeslany pozew do esadu o nakaz zaplaty. w listopadzie ub. roku zakupilam przez allegro kosmetyki. zamawiajac je w wyniku, tak podejrzewam, systemu komputerowego sklepu zostalo zdublowane moje zamowienie i z 1 kremu zrobilo sie ich 4. 10 minut po tym jak sie dowiedzialam ze zostalo kupione 4 kremy napisalam wiadomosc do sklepu ze to pomylka ich systemu i ze zamawialam tylko 1 krem. poniewaz nie otrzymywalam odpowiedzi zadzwonilam do tego sklepu. po jakims czasie sklep wystapil do allegro o zwrot prowizji a do mnie z wiadomoscia ze mam zaplacic za reszte kre,ow. pikanterii dodaje fakt ze kilka dni wczesniej wypowiedzialam sie na forum o tym sklepie ze taka sytuacja zaistniala. wg mnie poozew ten byl odpowiedzia na moja opinie. ponadto zostalam postraszona ze sklep wniesie pozew przeciwko mnie z powodu znieslawienia sklepu. w odpowiedzi zyczylam wszystkiego najlepszego w nowym roku i wiecej pokory. postanowilam ze nie zaplace za 3 kremy- bo ich nie potrzebuje- byl to prezent urodzinowy. a teraz zastanawiam sie jaka bedzie dalsza procedura. czy zostane poinformowana o tym ze zostal zlozony pozew o zaplate, czy musze odpowiadac. jezweli sprzeciwie sie temu pozwowi to czy dojdzie do rozprawy sadowej i w jakim sadzie? prosze o pomoc, poniewaz zadchowalam sie uczciwie i w tempie ekspresowym przyznalam sie ze zamowienie jest bledne, a nikt nie bedzie mnie zmuszal do kupowania rzeczy ktorych nie zamawialam i ktorych nie potrzebuje. Monika K.
 zgłoś do moderacji zgłoś naruszenie regulaminu
odpowiedz

16:11 03-02-2012
E-sąd sprawę rozpatrzy i wyśle zapewne do Pani wezwanie do zapłaty. W takim razie w ciągu tygodnia trzeba wysłać sprzeciw od nakazu zapłaty. Wtedy postępowanie zostanie przeniesione do sądu w miejscu Pani zamieszkania.

Swoje stanowisko oraz posiadane dowody (np. mail z informacją o wystąpieniu o zwrot prowizji) można dołączyć już do sprzeciwu, wysłać nieco później do normalnego sądu, ale także powołać się na nie w czasie pierwszej rozprawy.
---------------------
Krzysztof
--------------------------------
Na prywatne wiadomości odpowiadam tylko w sprawach ściśle prywatnych (i z dużym opóźnieniem)
Gdy chodzi o pieniądze, nie ufaj moim radom - sprawdź jeszcze 3 razy
 zgłoś do moderacji zgłoś naruszenie regulaminu
odpowiedz

linki
reklamowe

1
Przejdź do strony:

Społeczność »

Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
dukeaeccnieruchomosci_wawkw02Inaf789
dukeaeccnieruchomosci_wawkw02Inaf789
Dołącz do naszego grona