Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
| dukeaecc | nieruchomosci_waw | kw02 | Inaf789 |

~japa 95.49.*.* |
mój mąż ma odwiszony wyrok 2 lata i 3 miesiace. od momentu umieszczenia go w zakładzie karnym nasza sytuacja materialna uległa dramatycznemu pogorszeniu. straciliśmy wynjmowane mieszkanie , a ja ponieważ jestem w szóstym miesiacy ciąży nie mogę podjąć żadnej pracy zarobkowej. muszę tułać się po ośrodkach dla ciężarnych a co za tym idzie domoch samotnej matki. czy mamy szansę na otrzymanie przerwy w wykonywaniu kary. | ||
zgłoś naruszenie regulaminu![]() | |||
~kasiunia91 62.69.*.* |
Może napisanie pisma do sądu okręgowego do wydziału penitencjarnego by coś dało, ale to on sam by musiał je napisać, dyrektor zakładu karnego, w którym się znajduje lub jego obrońca. Ty niestety nic nie możesz zrobić. Ja też mam podobną sytuację, tyle, że mój został skazany na rok i 2 miesiące, a jeszcze mogą mu dojść kolejne wyroki i dodatkowa odsiadka za grzywnę. Jeśli sąd penitencjarny rozważy wniosek, to dopiero wtedy, gdy minie połowa wykonywanej kary, czyli w Twoim przypadku ponad rok do warunkowego, przedterminowego zwolnienia | ||
linki reklamowe | |
~kasiunia91 62.69.*.* |
chyba, że zalicza się do recydywy, więc po 2/3 odbycia kary | ||
Witam,
---------------------mąż może również prosić o przerwę w wykonywaniu kary - ale to tylko półśrodek, bo nawet gdyby ten wniosek uwzględniono to i tak na maksymalnie 6 miesięcy.. z poważaniem, Roland Szymczykiewicz Pomogłem? - kliknij proszę "pomógł".Polecam się - adwokat Roland Szymczykiewicz. Moja strona: www.szymczykiewicz.pl | ||
linki reklamowe | |

| Kalkulatory | Pisma |
| Akty prawne | Tagi |

| A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | W | Z | MAPA SERWISU |