1
Przejdź do strony:
» przerwa w karze
E-mail adresata:
Temat wiadomości:
Polecany wątek na forum Wieszjak.pl!
Treść wiadomości:

* do wiadomości automatycznie zostanie dołączony adres url wątku
Śledzony temat:
Prawo karne wykonawcze
Wybierz metodę powiadomienia o nowych komentarzach w tym wątku:
~japa
95.49.*.*

20:37 28-01-2012
mój mąż ma odwiszony wyrok 2 lata i 3 miesiace. od momentu umieszczenia go w zakładzie karnym nasza sytuacja materialna uległa dramatycznemu pogorszeniu. straciliśmy wynjmowane mieszkanie , a ja ponieważ jestem w szóstym miesiacy ciąży nie mogę podjąć żadnej pracy zarobkowej. muszę tułać się po ośrodkach dla ciężarnych a co za tym idzie domoch samotnej matki. czy mamy szansę na otrzymanie przerwy w wykonywaniu kary.
 zgłoś do moderacji zgłoś naruszenie regulaminu
odpowiedz
~kasiunia91
62.69.*.*

22:50 11-02-2012
Może napisanie pisma do sądu okręgowego do wydziału penitencjarnego by coś dało, ale to on sam by musiał je napisać, dyrektor zakładu karnego, w którym się znajduje lub jego obrońca. Ty niestety nic nie możesz zrobić.
Ja też mam podobną sytuację, tyle, że mój został skazany na rok i 2 miesiące, a jeszcze mogą mu dojść kolejne wyroki i dodatkowa odsiadka za grzywnę. Jeśli sąd penitencjarny rozważy wniosek, to dopiero wtedy, gdy minie połowa wykonywanej kary, czyli w Twoim przypadku ponad rok do warunkowego, przedterminowego zwolnienia
odpowiedz

linki
reklamowe

~kasiunia91
62.69.*.*

22:51 11-02-2012
chyba, że zalicza się do recydywy, więc po 2/3 odbycia kary
odpowiedz

16:47 14-02-2012
Witam,

mąż może również prosić o przerwę w wykonywaniu kary - ale to tylko półśrodek, bo nawet gdyby ten wniosek uwzględniono to i tak na maksymalnie 6 miesięcy..

z poważaniem,

Roland Szymczykiewicz
---------------------
Pomogłem? - kliknij proszę "pomógł".Polecam się - adwokat Roland Szymczykiewicz. Moja strona: www.szymczykiewicz.pl
odpowiedz

linki
reklamowe

1
Przejdź do strony:

Społeczność »

Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
dukeaeccnieruchomosci_wawkw02Inaf789
dukeaeccnieruchomosci_wawkw02Inaf789
Dołącz do naszego grona