Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
| dukeaecc | nieruchomosci_waw | kw02 | Inaf789 |

~lusia220 164.127.*.* |
witam, Sprzedałam niedawno pewien przedmiot na aukcji. Zaczęła się od 1 zł .na stronie o mnie jest Zastrzone wcześniejsze wycofanie aukcji. wycofałam aukcję jednak nie wycofoałam ofert sprzedaży,nie wiedziałam że należy i wyszło że przedmiot sprzedany. Po wszystkim napisałem maila do kupującego że zaszła pomyłka,bo przedmotu już nie mam i aby nie wpłacał pieniędzy. Niestety kupujący jest upierdliwy i pisze ze zgłasza sprawę na policję. Nie ukradłem mu nic.umyślnie tego nie zrobiłam. Czy coś grozi za coś takiego? Nie wpłacił mi pieniędzy. proszę o pomoc | ||
zgłoś naruszenie regulaminu![]() | |||
Policja sprawę umorzy (choć może Panią wezwać dla złożenia wyjaśnień), bo jest to sprawa cywilna, a nie karna.
---------------------Dla zapobieżenia skierowania sprawy do sądu cywilnego, można listem poleconym wysłać oświadczenie o odstąpieniu od umowy z powodu ??? (np. wcześniejszego sprzedania/podarowania/zniszczenia - to, co jest właściwe) oraz z wyjaśnieniem, że z braku doświadczenia nie wiedziała Pani, ze oferty należy najpierw usunąć, a potem kończyć aukcję. Wycofanie ofert i usunięcie aukcji w wyżej wymienionych przypadkach jest w pełni dozwolone, tym bardziej gdy informacja o takiej możliwości była w opisie. Krzysztof -------------------------------- Na prywatne wiadomości odpowiadam tylko w sprawach ściśle prywatnych (i z dużym opóźnieniem) Gdy chodzi o pieniądze, nie ufaj moim radom - sprawdź jeszcze 3 razy | ||
zgłoś naruszenie regulaminu![]() | |||
linki reklamowe | |

| Kalkulatory | Pisma |
| Akty prawne | Tagi |

| A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | W | Z | MAPA SERWISU |