1
Przejdź do strony:
» sprzedaż allegro-licytacja
E-mail adresata:
Temat wiadomości:
Polecany wątek na forum Wieszjak.pl!
Treść wiadomości:

* do wiadomości automatycznie zostanie dołączony adres url wątku
Śledzony temat:
Prawo cywilne
Wybierz metodę powiadomienia o nowych komentarzach w tym wątku:
~lusia220
164.127.*.*

02:10 29-01-2012
witam,
Sprzedałam niedawno pewien przedmiot na aukcji. Zaczęła się od 1 zł .na stronie o mnie jest Zastrzone wcześniejsze wycofanie aukcji. wycofałam aukcję jednak nie wycofoałam ofert sprzedaży,nie wiedziałam że należy i wyszło że przedmiot sprzedany. Po wszystkim napisałem maila do kupującego że zaszła pomyłka,bo przedmotu już nie mam i aby nie wpłacał pieniędzy. Niestety kupujący jest upierdliwy i pisze ze zgłasza sprawę na policję. Nie ukradłem mu nic.umyślnie tego nie zrobiłam. Czy coś grozi za coś takiego? Nie wpłacił mi pieniędzy.
proszę o pomoc
 zgłoś do moderacji zgłoś naruszenie regulaminu
odpowiedz

16:02 03-02-2012
Policja sprawę umorzy (choć może Panią wezwać dla złożenia wyjaśnień), bo jest to sprawa cywilna, a nie karna.

Dla zapobieżenia skierowania sprawy do sądu cywilnego, można listem poleconym wysłać oświadczenie o odstąpieniu od umowy z powodu ??? (np. wcześniejszego sprzedania/podarowania/zniszczenia - to, co jest właściwe) oraz z wyjaśnieniem, że z braku doświadczenia nie wiedziała Pani, ze oferty należy najpierw usunąć, a potem kończyć aukcję.
Wycofanie ofert i usunięcie aukcji w wyżej wymienionych przypadkach jest w pełni dozwolone, tym bardziej gdy informacja o takiej możliwości była w opisie.
---------------------
Krzysztof
--------------------------------
Na prywatne wiadomości odpowiadam tylko w sprawach ściśle prywatnych (i z dużym opóźnieniem)
Gdy chodzi o pieniądze, nie ufaj moim radom - sprawdź jeszcze 3 razy
 zgłoś do moderacji zgłoś naruszenie regulaminu
odpowiedz

linki
reklamowe

1
Przejdź do strony:

Społeczność »

Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
dukeaeccnieruchomosci_wawkw02Inaf789
dukeaeccnieruchomosci_wawkw02Inaf789
Dołącz do naszego grona