Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
| dukeaecc | nieruchomosci_waw | kw02 | nika weronika |

Witam, Mam prośbę do prawników lub ludzi którzy znają się trochę na prawie Karnym. Pewien czas temu wpadłem z kolegami na głupi pomysł żeby ukraść sprzęt ze sklepu na zasadzie wyłudzenia kredytowego na fikcyjne dokumenty. Dokumenty zostały spreparowane i wydrukowane udało nam się, ale do czasu kiedy kolega został przyłapany za drugim razem. W zeznaniach kolega wszystko powiedział policja odwiedziła mnie i zabrała mojego laptopa i drukarkę. Na początku szedłem w zaparte, że ja tego nie zrobiłem jednak znalazł się kolejna osoba która zrobiła to z "kolegą" za drugim razem, również zostałem obwiniony. Przyznałem się do zrealizowania tak głupiego pomysłu. Poprosiłem o dobrowolne poddanie się karze ( nigdy nie byłem karany ) Obecnie dostalem pismo wyznaczonej dacie rozprawy. Jednak moje pytanie brzmi czy istnieje szansa, żebym odzyskał komputer i drukarkę (lub jedno z nich)? W jaki sposób mam przekonać sędziego? Czy mogę prosić, że jeżeli na komputerze znajdowały się te fikcyjne dokumenty mogą zniszczyć dysk a pozostałą część laptopa mi oddadzą? PROSZĘ O POMOC PROSZĘ O ODP> NA MEIL. arminvan11@gmail.com Z góry dziękuję. | |||
zgłoś naruszenie regulaminu![]() | |||
linki reklamowe | |

| Kalkulatory | Pisma |
| Akty prawne | Tagi |

| A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | W | Z | MAPA SERWISU |