Zadaj pytanie na forum
![]() | La Strada - Fundacja Przeciwko Handlowi Ludźmi i NiewolnictwuFundacja podejmuje działania mające na celu zwalczanie handlu kobietami |
| dukeaecc | nieruchomosci_waw | kw02 | nika weronika |

~niepełnosprawny77 46.113.*.* |
Zróbcie coś w końcu z podatkiem od rent najniższych w Polsce . Czy renty muszą być opodatkowane? | ||
zgłoś naruszenie regulaminu![]() | |||
~Gaklaxi 83.27.*.* |
mały błąd albo ja żle rozumie "Od dnia 1 marca 2011 roku wysokość renty socjalnej wynosiła 611,67. Od dnia 1 marca kwota renty socjalnej wzrośnie o 71 zł." Renta od 1 marca 2011 była 540,62 zł a od 1 marca wzrasta o 71 zł i wynieśie 611,67 | ||
linki reklamowe | |
~niepełnosprawna 91.207.*.* |
Dlaczego renta socjalna najniższa bo taka jest jej wysokość,tak potrzebna dla osób niezdolnych do pracy /niepełnosprawnych /musi jeszcze być opodatkowana . Niepełnosprawni piszmy petycję o zwolnienie z opodatkowania naszej socjalki. Jak z niej wyżyć ,a jak się leczyć za nią. Może ktos z rządu spróbuje wyżyć. | ||
~gość 89.77.*.* |
Tak zgadzam się jak z tego wyżyć. Jestem całkowicie nie zdolny do pracy mam 32 lat na wózku bez możliwość wyjścia z domu ,na podjazd nie mam 20 % wartości bo szczego , powinniśmy nie płacić podatku . To jest bardzo chory system , nie jadę na wczasy ani do sanatorium bo mnie nie stać. | ||
~waj3 83.28.*.* |
Nie jest błąd, tylko nie dopisane, że te 611,67 zł, to było brutto. Tak faktycznie było, z czego netto do wypłaty wynosiło 540,62 zł. Z tego co ja rozumię, to teraz wzrośnie o 71 zł (też brutto) i do wypłaty będzie około 600 zł na czysto. | ||
~GOSC 83.28.*.* |
Dlaczego ZUS przysłał pismo w sprawie wysokosci wypłaty renty socjalnej ,swiadczenie od 01.03.2012 wynosi 540,62 czyli nie ma waloryzacji?????????????????? | ||
~misio 78.8.*.* |
Moim zdaniem ZUS powinien sprawdzić każdego ! Jakie ma orzeczenie o stopniu niepełnosprawności ! Ja na przykład mam całkowity zakaz pracy i powinienem mieć przynajmniej 750 złoty na rękę ! A po za tym powinno być tak że renta czy emerytura po niżej 1000 złoty nie powinna być opodatkowana tylko powinni ściągać z ludzi którzy mają po wyżej tysiąca złoty ! My robimy wszystko by złączyć koniec z końcem , by wyżyć za te pieniądze , a oni jeszcze podatki pobierają ! | ||
linki reklamowe | |
~Grażyna 78.9.*.* |
a jak ktoś na rencie sojalnej wogóle nie może dorobić?Jest pokrzywdzony,i na dodatek nie może pracować,bo choroba mu nie pozwala?Czy to normalne? | ||
~Gall 93.105.*.* |
Choroba nie pozwala na prace a w klawiaturę komputera dasz rade stukać? myślenie i klikanie to też praca- kt. można zarobić. Troszku chęci do życia , mniej stękania na los. | ||
~gość 93.105.*.* |
Piszesz co masz, co powinieneś mieć, co ktoś powinien zrobić ale aby to dostać pasuje najpierw zacząć wymagać od siebie - przynajmniej myślenia nad tym co się pisze a to też jest pracą kt. nikt ci nie może zakazać konstytucyjnie. Istnieje coś takiego jak rehabilitacja zawodowa osób po przez pracę dostosowaną zgodnie z ustawą o rehabilitacji osób niepełnosprawnych z środków PFRON. | ||
| Kalkulatory | Pisma |
| Akty prawne | Tagi |

| A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | W | Z | MAPA SERWISU |