1
Przejdź do strony:
» porada
E-mail adresata:
Temat wiadomości:
Polecany wątek na forum Wieszjak.pl!
Treść wiadomości:

* do wiadomości automatycznie zostanie dołączony adres url wątku
Śledzony temat:
Prawo karne wykonawcze
Wybierz metodę powiadomienia o nowych komentarzach w tym wątku:
~maciek
83.1.*.*

18:57 01-02-2012
moj brat mial wypadek pod wplywem alkocholu jest juz po wyroku i teraz przypomnialo sie policiantom ze podal nie prawdziwe dane co mu za to moze grozic z gory bardzo dziekuje
 zgłoś do moderacji zgłoś naruszenie regulaminu
odpowiedz
~kasiunia91
62.69.*.*

23:00 11-02-2012
Art. 65. § 1. Kto umyślnie wprowadza w błąd organ państwowy lub instytucję upoważnioną z mocy ustawy do legitymowania:

1) co do tożsamości własnej lub innej osoby,

2) co do swego obywatelstwa, zawodu, miejsca zatrudnienia lub zamieszkania,

podlega karze grzywny.

§ 2. Tej samej karze podlega, kto wbrew obowiązkowi nie udziela właściwemu organowi państwowemu lub instytucji, upoważnionej z mocy ustawy do legitymowania, wiadomości lub dokumentów co do okoliczności wymienionych w § 1.
odpowiedz

linki
reklamowe

16:41 14-02-2012
Witam,

należy tylko dodać, że opisane wyżej wykroczenie przedawnia się po roku od jego popełnienia jeżeli w czasie tego roku nie wszczęto sprawy przeciwko danej osobie.

zatem rok u brata pewnie minął i policjanci nic z tym zrobić nie mogą.

z poważaniem

Roland Szymczykiewicz

ps poza tym mam tę wątpliwość, że brat pewnie kłamał jako podejrzany lub oskarżony - a to mu wolno bezkarnie..
---------------------
Pomogłem? - kliknij proszę "pomógł".Polecam się - adwokat Roland Szymczykiewicz. Moja strona: www.szymczykiewicz.pl
odpowiedz
~maciek
83.1.*.*

19:24 17-02-2012
bardzo dziekuje za odpowiec brat mial wypadek w listopadzie a polici przypomnialo sie teraz w lutym i powiedzieli ze bedzie mial sprawe w sadzie za przepraszam to nie byl wypadek tylko zdzerzenie drogowe tak mowia policianci 6 miesiecy na2 lata w zawieszeniu na 3 lata prawojazdy 1000 zl grzywniej a byl pijany i dlatego podal nie prawdziwe dane i boje sie zeby nie poszedl siedziec
odpowiedz
~maciek
83.1.*.*

09:30 12-04-2012
bardzo prosze o pomoc moj maz odbywa wyrok 3i6 roku za wypadek w tym czasie dostal rok przerwy w odsiadce i zatrzymala go policia na skuterku bez uprawnien za to dostal 6 miesiecy na 2 lata w zawieszeniu i 1000 zl do zaplaty od roku maz jest w areszcie i teraz mu przyszlo ze mu odwiesili a w lipcu mial byc koniec zawiasow nie rozumiem zabardzo dlaczego mu to odwiesili przecierz maz nic nie zrobil ztego samego paragrafu zeby mu odwiesili a czy moglo to zawarzyc ze sie spuznil 3 dni do aresztu prosze pomuzcie mi co mam zrobic z gory dziekuje
odpowiedz

linki
reklamowe

1
Przejdź do strony:

Społeczność »

Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
dukeaeccnieruchomosci_wawkw02nika weronika
dukeaeccnieruchomosci_wawkw02nika weronika
Dołącz do naszego grona