Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
| dukeaecc | nieruchomosci_waw | kw02 | nika weronika |

~maciek 83.1.*.* |
moj brat mial wypadek pod wplywem alkocholu jest juz po wyroku i teraz przypomnialo sie policiantom ze podal nie prawdziwe dane co mu za to moze grozic z gory bardzo dziekuje | ||
zgłoś naruszenie regulaminu![]() | |||
~kasiunia91 62.69.*.* |
Art. 65. § 1. Kto umyślnie wprowadza w błąd organ państwowy lub instytucję upoważnioną z mocy ustawy do legitymowania: 1) co do tożsamości własnej lub innej osoby, 2) co do swego obywatelstwa, zawodu, miejsca zatrudnienia lub zamieszkania, podlega karze grzywny. § 2. Tej samej karze podlega, kto wbrew obowiązkowi nie udziela właściwemu organowi państwowemu lub instytucji, upoważnionej z mocy ustawy do legitymowania, wiadomości lub dokumentów co do okoliczności wymienionych w § 1. | ||
linki reklamowe | |
Witam,
---------------------należy tylko dodać, że opisane wyżej wykroczenie przedawnia się po roku od jego popełnienia jeżeli w czasie tego roku nie wszczęto sprawy przeciwko danej osobie. zatem rok u brata pewnie minął i policjanci nic z tym zrobić nie mogą. z poważaniem Roland Szymczykiewicz ps poza tym mam tę wątpliwość, że brat pewnie kłamał jako podejrzany lub oskarżony - a to mu wolno bezkarnie.. Pomogłem? - kliknij proszę "pomógł".Polecam się - adwokat Roland Szymczykiewicz. Moja strona: www.szymczykiewicz.pl | ||
~maciek 83.1.*.* |
bardzo dziekuje za odpowiec brat mial wypadek w listopadzie a polici przypomnialo sie teraz w lutym i powiedzieli ze bedzie mial sprawe w sadzie za przepraszam to nie byl wypadek tylko zdzerzenie drogowe tak mowia policianci 6 miesiecy na2 lata w zawieszeniu na 3 lata prawojazdy 1000 zl grzywniej a byl pijany i dlatego podal nie prawdziwe dane i boje sie zeby nie poszedl siedziec | ||
~maciek 83.1.*.* |
bardzo prosze o pomoc moj maz odbywa wyrok 3i6 roku za wypadek w tym czasie dostal rok przerwy w odsiadce i zatrzymala go policia na skuterku bez uprawnien za to dostal 6 miesiecy na 2 lata w zawieszeniu i 1000 zl do zaplaty od roku maz jest w areszcie i teraz mu przyszlo ze mu odwiesili a w lipcu mial byc koniec zawiasow nie rozumiem zabardzo dlaczego mu to odwiesili przecierz maz nic nie zrobil ztego samego paragrafu zeby mu odwiesili a czy moglo to zawarzyc ze sie spuznil 3 dni do aresztu prosze pomuzcie mi co mam zrobic z gory dziekuje | ||
linki reklamowe | |

| Kalkulatory | Pisma |
| Akty prawne | Tagi |

| A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | W | Z | MAPA SERWISU |