Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
| dukeaecc | nieruchomosci_waw | kw02 | nika weronika |

~Jola 83.9.*.* |
Witam Pisze ponieważ od dłuższego czasu mam ogromny problem,którego nikt nie jest w stanie rozwiązać.Zaczęło się od problemów z kanalizacją,a dokładniej zostaliśmy właścicielami domu w którym nie wiadomo kto zakładał kanalizację,po uzgodnieniu z Panem Dyrektorem zakładu wodno-kanalizacyjnego zrobiliśmy ją na własny koszt dokładnie chodzi o wymianę rur od budynku do 1 studzienki ponieważ oni twierdzą że za tą część odpowiada właściciel,wszystkie ścieki nie odchodziły do kanalizy tylko do naszej piwnicy,mieli nam zwrócić pieniądze za nieodchodzące ścieki,dodatkowo jakiś czas temu firma wynajęta przez Urząd Gminy kładła dojście do wody(nowe gdyż stare nie odpowiadało standardom Unijnym)naruszyli jakieś stare dreny gdyż po pozbyciu się problemu ze ściekami przez dwa dni nachodziła na woda do piwnicy,zadzwoniliśmy na pogotowie wodno-kanalizacyjne,zaczęli odpompowywać wodę,kopać ale woda przestała napływać,a oni nie znaleźli przyczyny,teraz Pan Dyrektor chce wystawić mi fakturę za tą czynność,gdyż wezwaliśmy ich bezpodstawnie,ale przecież skądś ta woda się wzięła bom jeżeli nie od nas to skąd z nieba?"?proszę o jakąś pomoc prawną bo nie mam pojęcia co dalej z tym robić!!teraz jest duży mróz więc na pewno zamarzła,ale jestem pewna że wiosną ten problem powróci a w tych sytuacjach nikt nie czuje się odpowiedzialny,więc po co płacić za wodę i ścieki????pieniądze brać OK,ale pomóc sorry,ale radźcie sobie sami:) | ||
zgłoś naruszenie regulaminu![]() | |||
Z opisu wynika,że jest to sprawa cywilna.
---------------------Proszę pytać w odpowiednim dziale forum. Porad na priva,maila i gg nie udzielam. Odpisuję tylko w wolnych chwilach.Pod warunkiem,że mi się chce. | ||
linki reklamowe | |
przepraszan ze przeszkadzam szukam kogos od prawa wojskowego administracyjnego | |||
linki reklamowe | |

| Kalkulatory | Pisma |
| Akty prawne | Tagi |

| A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | W | Z | MAPA SERWISU |