Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
| dukeaecc | nieruchomosci_waw | kw02 | nika weronika |

~majcher 79.163.*.* |
Witam.Pisałem już wcześniej o mojej sprawie.Byłem sprawcą kolizji,mam zabrane pj(około 2pr)Nie poddałem się dobrowolnej karze.Prokurator proponuje mi pj zabrać na 2 lata i 2 tysiące kary pieniężnej.Jestem niepełnosprawny (dysfunkcja prawej nogi)jestem na rencie,mam 3 małych dzieci ,żona na bezrobotnym.Zawiniłem,ale czy jest szansa coś utargować w sądzie czy poddać się dobrowolnie bo do jutra mogę to zmienić.?W razie pomocy prawnej ile może mnie to kosztować?Bardzo proszę jeśli ktoś ma jakieś porządne rady to proszę o odpowiedż. | ||
zgłoś naruszenie regulaminu![]() | |||
To ja nie mogę zaparkować, bo stoi znak D18a + T29 .. A Ty qlva pijany jeździsz i chcesz pomocy !!! Gdyby ode mnie zależało ...nie będę dalej pisał .. Po mojemu niewiele utargujesz w sądzie - to nie bazar .. A jaką karę proponujesz na to samoukaranie ?? Bo to co proponuje prokurator to niewiele jest - nie ma z czego urywać .. Na alkohol kasę masz a na mandaty i grzywny już nie ?? ---
---------------------Ostatnio edytowany: 11:48 05-02-2012 nie prawnik | ||
linki reklamowe | |
~gość 79.163.*.* |
Parkuj sobie nawet na marsie, a ode mnie się odstosunkuj.Nie wiesz o co halo więc takie stwierdzenia wsadż sobie w pampersa .Życie to nie jebajka,narozrabiałem to prawda ale nie tylko dla siebie muszę się z tego wyplątać jak najbardziej suchą nogą.Trzeba się opamiętać i potraktować to jak życiowy kopniak w ... | ||
To daj mi ten Twój niebieski blankiet ! ! Bo nie mogę pod blokiem parkować przez takich jak Ty ... Taki kopniak nie tylko Tobie jest potrzebny ... Szacun, że chociaż masz ochotę się opanować i rozumiesz błędy .. Pozdro P.S. Skoro jesteś taki bohater, to czemu się nie zalogujesz ?? nie prawnik | ||
~gość 79.163.*.* |
Dla Twojej wiadomości.Nie korzystam z żadnych magicznych blankietów,na samochodzie nie mam nawet naklejki.Samochód nie przerobiony ,chodzę i jeżdżę o protezie.Zrobiłem samochodami setki tysięcy kilometrów i przez 25 lat nie miałem nawet mandatu ,aż do tej pory.Tak swoją drogą to strasznie jesteś negatywnie nastawiony do świata,może pomyliłeś forum i jakiś psycholog a nie prawnik? | ||
Ja jeżdżę 30 lat, mandaty płacę sporadycznie - głównie z niedbalstwa..
---------------------Nie jestem nastawiony negatywnie do świata, lecz do pewnych nieprawidłowości i braku zasad ( broń Boże - nie do Ciebie !!!).. DEPRYWACJA RELATYWNA .. A propos badań - jestem na bieżąco - taką mam pracę,że wymaga psychotestów i podobnych .. więc o to bym był raczej spokojny .. Zdziwiłbyś się na ilu forach jestem aktywny, mimo że nie jestem młody i emerytura puka do drzwi ... Pozdro nie prawnik | ||
~majcher 79.163.*.* |
Witam.W końcu coś na spokojnie.Oszukałem,w 1988r zapłaciłem mandat 3000zł. stare za to że mój pasażer wyrzucił przez okno w aucie(jeszcze stara syrenka) prezerwatywę z wodą w lany poniedziałek.W dziewczynę nie trafił ale za nami jechała nyska milicyjna, ja jej nie zauważyłem a oni wszystko widzieli.Od tamtej pory,nie miałem żadnych przewinień aż do tej pory co teraz narozrabiałem | ||
linki reklamowe | |
Cały czas jest luzik .... To napisz co ugrałeś .. Pozdro nie prawnik | ||
~gość 79.163.*.* |
Na razie jeszcze nie dostałem żadnego pisma z sądu czy prokuratury,i nie wiem kiedy co i jak.Niestety dalej nie wiem jak się bronić,żeby ta kara była możliwie jak najniższa.Może teraz jakaś dobra rada z Twojej strony?Paradoksalnie,jaka kara by nie była to nie ja będę najbardziej ukarany,tylko moje najbliższe otoczenie.Teraz mieszkam na wsi,a do najbliższego banku,lekarza specjalisty czy chociażby do jakiegoś taniego marketu mam 10 kilometrów ,więc można sobie wyobrazić jak bez auta jest prawie nie możliwe żeby cokolwiek załatwić.Komunikacja miejska praktycznie nie istnieje,a ja bez jednej nogi daleko nie zajdę, już nie mówiąc o dzieciach.Można pomyśleć że się tu wyżalam,ale niestety takie są realia.Pozdrawiam. | ||
Teraz za szerokiego ruchu nie masz, jedynie się przed sądem użalić, głowę spuścić i liczyć na zrozumienie .. Nie podejrzewam żeby nie zabrano Ci prawka, ale można ten okres skrócić do minimum - zależy od sędziego ..
---------------------Zaproponuj połowę z sugestii prokuratora - pewnie sędzia się zgodzi ... Bo cóż innego .. nie prawnik | ||
| Kalkulatory | Pisma |
| Akty prawne | Tagi |

| A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | W | Z | MAPA SERWISU |