Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
| dukeaecc | nieruchomosci_waw | kw02 | nika weronika |

~gość 82.160.*.* |
Witam serdecznie. Bardzo prosze o pomoc. Dziasiaj orzymalam pismo od komornika w ktorym frma For-net(wierzyciel)żąda odemnie splaty zadlużenia na kwote 204zl.O zgrozo komornika naliczyl koszty postępowania egzekucyjnego w wysokości 54Ozl lącznie.Po moim telefonie komornik zarządal natycmiastowej wplaty na jego konto kwoty 400zl a reszty na koniec miasiąca. Uważam że koszty egzekucyjne ktore zoataly naliczone przez komornika sa nieadekwatne do sumy zadłużenia(204zl).Co mam zrobic?Prosze o porade i pomoc.Dzwonilam do firmy For-net zeby wycofali egzekucję a ja natychmiast wplace te kwote,lecz powiedzieli że nie ma takiej możliwości.Dla czego/nie rozumiem1Przecież wierzyciel może wycofac komornika,jesli tylko zechce. Bardzo prosze o pomoc.W poniedzialek musze wplacic te 400zl do komornika... | ||
zgłoś naruszenie regulaminu![]() | |||
~gość 82.160.*.* |
Bardzo prosze o pomoc :( Wierzyciel-For-net Należnośc glówna-204,30 odsetki - 37,55 koszyt procesu - 90,78 opl.egzekucyjna -282,27 oplaty stałe - 56,45 wydatki gotówkowe-54,04 razem =725,39zl W sumie koszty egzekucyjne przewyzszaja o ok. 500zl należność główna! Zastanawiam się co robić Czy wplacić komornikowi żądaną kwote 400zl w najbliższym terminie? Czy złozyć skarge do Sadu na komornika? Czy mimo wszystko wpłacic należność For-net? Komornik powiedzial ze jeśli wplace te pieniądze do poniedzialku to nie będzie wszczynal postępowania egzekucyjnego. Dla czego For-net nie chcial się zgodzić na wplate bezpośrednio do nich i wycofanie komornika? BARDZO prosze kompetentną osobe o wypowiedz.Mam termin 7-dni na ewentulne złożenie skargi. | ||
linki reklamowe | |
~gość 82.160.*.* |
BARDZO prosze o pomoc :( | ||
~antyforumowicz 194.9.*.* |
Bezpośrednio wierzycielowi. Sporo na tym się oszczędza. Nie pytać się wierzyciela tylko mu przelać. | ||
~antyforumowicz 194.9.*.* |
PS Komornikowi przedstawić dowód przelewu. Niech wtedy robi sobie co chce. | ||
~gość 82.160.*.* |
Bardzo dziekuje za odpowiedz :)Ale wierzyciel powidzial ze nie mogę tego wplacic na jego konto,zeby sie dogadywać z komornikiem.Czy jesli wplace na konto wierzyciela to komornik nie zarzada ode mnie znowu tej kwoty? | ||
~gość 82.160.*.* |
No i zrobil co chcial pracodawca na wniosek komornika potrącil jednorazowo koszty komornicze :) | ||
linki reklamowe | |
Wierzyciel nie może odmówić przyjęcia należnej kwoty nawet wówczas jeśli toczy się egzekucja komornicza.
---------------------Kancelaria Adwokacka w Szczytnie adw. Łukasz Nysztal www.adwokat.nysztal.eu | ||
~gość 82.160.*.* |
Rozumiem.Dziekuje Panu bardzo. | ||

| Kalkulatory | Pisma |
| Akty prawne | Tagi |

| A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | W | Z | MAPA SERWISU |