Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
| dukeaecc | nieruchomosci_waw | kw02 | nika weronika |

Witam.Jestem emerytem.Mam troje synów.Dwoje jest samodzielnych,lecz z trzecim mam kłopot.Ma 34 lata,pracował prywatnie(na czarno)oraz był zarejestrowany w urzędzie pracy jako bezrobotny,więc miał zabezpieczenie na wypadek choroby. Niestety pech tak chciał przez swoje zaniedbanie i alkoholizm zachorował na płuca (gruźlica) .W szpitalu leży już czwarty miesiąc Urząd Pracy przysłał mu pismo że wykreśla go z listy zarejestrowanych,więc również z ubezpieczonych.Obawiam się kosztów leczenia które jeszcze będzie trwało.Chciałbym go ubezpieczyć ze swojej emerytury w ZUS-się jako członka rodziny,bo tam ubezpieczam niepracującą żonę ale nie wiem jak to zrobić.Urząd Gminy obiecał i wystawił mu zaświadczenie że przez jeden miesiąc może przebywać w szpitalu.Jestem bezradny i nie wiem co mam zrobić.Bardzo proszę o poradę co mam zrobić.Pozdrawiam wszystkich.Byłem przekonany że gruźlica jest chorobą społeczną i Państwo pokrywa koszty leczenia. | |||
zgłoś naruszenie regulaminu![]() | |||
linki reklamowe | |

| Kalkulatory | Pisma |
| Akty prawne | Tagi |

| A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | W | Z | MAPA SERWISU |