1
Przejdź do strony:
» Ubezpieczenie OC pojazdu.
E-mail adresata:
Temat wiadomości:
Polecany wątek na forum Wieszjak.pl!
Treść wiadomości:

* do wiadomości automatycznie zostanie dołączony adres url wątku
Śledzony temat:
Prawo ubezpieczeń
Wybierz metodę powiadomienia o nowych komentarzach w tym wątku:
~Kamil
89.73.*.*

21:33 02-02-2012
Prosze o pomoc w zakresie ubezpieczenia OC.
Kupilem samochód we wrześniu 2011r. Samochod byl ubezpieczony w Tarnowie od Lipca 2011r.
Po zakupie ubezpieczyłem pojazd w innej firmie w Krakowie. Po miesiącu dosałem od poprzedniego ubezpieczyciela pismo abym dopłacił 240 pln w związku z tym, że mieszkam w innym mieście - dlatego OC droższe.
Ubezpieczenia jeszcze nie wypowiedziałem bo "mi się nie chciało iść na pocztę" ale jak wiadomo mamy czas do końca terminu obowiązywania.
Kilka dni temu dostałem pismo, że jeśli nie zapłacę zaległych 240 zł + odsetki (nie podano jakie) w ciągu 7 dni to sprawa zostanie skierowana do windykacji.
Czy mają prawo do tego? Zamierzam wypowiedzieć umowę ale mam na to jeszcze kilka miesięcy.

pozdr
Kamil
 zgłoś do moderacji zgłoś naruszenie regulaminu
odpowiedz
~porady-ubezpieczen..
178.73.*.*

19:02 03-02-2012
Niestety jeżeli polisa z która zakupiło się pojazd nie została wypowiedziana w ciągu 30dni od nabycia pojazdu to firma ubezpieczeniowa ma pełne prawo rekalkulacji składki w oparciu o dane nowonabywcy.

Szczegółowe informacje znajdzie Pan tutaj http://www.porady-ubezpieczeniowe.pl/prawo/kupnosprzedaz-pojazdu/

w razie wątpliwości lub dalszych pytań zapraszam także do kontaktu poprzez ww. stronę

M.Ostrowska
porady-ubezpieczeniowe.pl
 zgłoś do moderacji zgłoś naruszenie regulaminu
odpowiedz

linki
reklamowe

1
Przejdź do strony:

Społeczność »

Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
dukeaeccnieruchomosci_wawkw02nika weronika
dukeaeccnieruchomosci_wawkw02nika weronika