Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
| dukeaecc | nieruchomosci_waw | kw02 | nika weronika |

~anonimka 77.252.*.* |
witam. otóż mamy taki problem: mój tata dostał dzisiaj pismo z tytułowego banku z siedzibą w Gdyni, że musi zapłacić ponad 5000 zł pożyczki + ponad 3000 zł odsetek, łącznie ponad 9000 tysięcy za to, że jego siostra zaciągnęła kredyt w 2008 roku i na dodatek zmarła w 2009. teraz nagle zjawia się pismo, że mój tata (jak i trójka jego rodzeństwa) mają do spłacenia podaną kwotę z racji spadku (niedawno zmarł ich tata, który mieszkał wcześniej ze zmarłą ciocią i "dostali" w spadku mieszkanie, które już z resztą sprzedali). i teraz nie rozumiem, czy polskie prawo jest tak po...psute, czy ten bank jest po prostu jedną wielką GNIDĄ wyłudzającą pieniądze? proszę o pomoc! | ||
zgłoś naruszenie regulaminu![]() | |||
~MaciekSZ 193.34.*.* |
Jak mi wiadomo banki mają prawo do zażądania spłaty kredytu od najbliższej rodziny(mogę się mylić - poczekaj na porady od innych). Gdyby tak naprawdę było to staraj się uzgodnić warunki spłacania tego kredytu. | ||
linki reklamowe | |
~gość 95.40.*.* |
Dziedziczą wszystko - majątek i długi, w pierwszej kolejności NAJBLIŻSI, a brat do nich się nie zalicza. Małżonek i dzieci - tak. Czy postępowanie spadkowe było przeprowadzone? Jeżeli tak - komu przypadł spadek? Jeżeli nie, bank powinien czekać na werdykt sądu i to trzeba mu uświadomić. "Skok Stefczyka" używa bezprawnie nazwiska osoby, z którą NIC go nie łączy, więc od razu widać, gdzie ta firma ma prawo. | ||
Jeśli ojciec wraz z rodziną otrzymali w spadku mieszkanie po siostrze, to odziedziczyli również po niej długi, tak stanowi prawo, które wydaje się Pani być popsute. Niemniej jednak, to popsute prawo pozwoliło na wzbogacenie się ojcu i rodzinie dzięki cioci, tak więc dług trzeba oddać. | ||
linki reklamowe | |

| Kalkulatory | Pisma |
| Akty prawne | Tagi |

| A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | W | Z | MAPA SERWISU |