Zadaj pytanie na forum
![]() | Aleksandra KutymaPrawnik, doktorantka w Instytucie Nauk Prawnych PAN, ekspert w dziedzinie prawa konstytucyjnego, administracyjnego i podatkowego. |
| dukeaecc | nieruchomosci_waw | kw02 | nika weronika |

~anka31 83.238.*.* |
witam jakos nie mam szczescia juz trzeci raz prosze o porade sprobuje po raz ostatni zadac pytanie CZY JAK ODBIERAM PIENIADZE Z FUNDUSZU ALIMENTACYJNEGO TO CZY MOGE STARAC SIE O ZWROT ZALEGLYCH ALIMENTOW | ||
zgłoś naruszenie regulaminu![]() | |||
~gość 79.228.*.* |
Fundusz wyplaca tylko bierzace alimenty | ||
linki reklamowe | |
~gość 93.105.*.* |
Zwrotu zaległych alimentów jezeli nie były płacone z FA może Pani żądać od męża.Ale skoro pobiera Pani z FA tzn.że sprawa była podana do komornika i komornik nie był w stanie ściągnąć zaległych alimentów od męża.Już wczesniej na swój post miała Pani odpowiedzi ,że Fundusz płaci tylko i wyłącznie bieżące alimenty.Nic innego tu Pani nikt nie odpowie bo nie ma takiej obcji ,żeby FA wypłaciło zaległe alimenty.Komornik natomiast jezeli sciągnie coś od mężusia to najpierw będzie zwracał do FA a w dalszej kolejności Pani zaległości. | ||
~anka31 83.238.*.* |
ja wiem ze fa nie wyplaca zaleglych pieniazkow wiem chodzilo mi o komornika czy sciagnie te zaleglosci jezeli odbieram pieniadze z fa dziekuje bardzo pozdrawiam | ||
Jak bedzie miał z czego to na pewno ściągnie. Pozdrawiam duke | ||
~zniecierpliwiony 77.255.*.* |
Najpierw komornik będzie wpłacał na zaległości w FA i swoje wynagrodzenie , bo w Fa cały czas rośnie dług zobowiązanego do alimentów. Po spłaceniu zaległości w Fa będzie przekazywał Pani.Krótko mówiąc dopóki są zaległości w Fa to żadnego długu Pani nie odzyska. | ||
~anka31 83.238.*.* |
dziekuje bardzo za porade POZDRAWIAM W ZIMOWĄ NIEDZIELE | ||
linki reklamowe | |

| Kalkulatory | Pisma |
| Akty prawne | Tagi |

| A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | W | Z | MAPA SERWISU |