1
Przejdź do strony:
» Wykonanie kary pozbawienia wolności
E-mail adresata:
Temat wiadomości:
Polecany wątek na forum Wieszjak.pl!
Treść wiadomości:

* do wiadomości automatycznie zostanie dołączony adres url wątku
Śledzony temat:
Prawo karne wykonawcze
Wybierz metodę powiadomienia o nowych komentarzach w tym wątku:
~Anonimka
82.8.*.*

23:31 03-02-2012
Witam.

Dostałam zawiadomienie o posiedzeniu sądu w sprawie wykonania orzeczonej kary (pozbawienie wolności na okres 8 miesięcy w zawieszeniu na 3 lata). Jak wyjaśniła mi pani kurator przyczyną był "brak systematycznego kontaktu" z mojej strony. Nadmienię iż wszystkie inne warunki zawarte w treści wyroku sądowego (naprawienie szkody, grzywna) zostały spełnione. Złożyłam także wniosek o pozwolenie na wyjazd za granicę, który został pozytywnie rozpatrzony i w chwili obecnej przebywam za granicą.

Jakie są realne szanse na to, że sąd zarządzi wykonanie kary pozbawienia wolności? Czy muszę być na tym posiedzeniu? Czy mogę napisać wniosek lub jakieś inne pismo do sądu o nieorzekanie wykonania kary? Jak powinno ono wyglądać? Niestety nie jestem w stanie przylecieć do kraju na to posiedzenie.
 zgłoś do moderacji zgłoś naruszenie regulaminu
odpowiedz

16:50 14-02-2012
Witam,

moim zdaniem sprawa jest bardzo poważna i skoro nie może Pani przylecieć to musi Pani napisać pismo z wyjaśnieniami, a najlepiej ustanowić obrońcę na to posiedzenie.

moim zdaniem, jeżeli wykaże Pani to o czym mówi - wykonanie innych obowiązków, plus udowodni zgodę na wyjazd zagraniczny - raczej nie powinno się nic stać..

w razie czego-proszę pamiętać, że pierwsze postanowienie jest zaskarżalne zażaleniem.

proszę też ustanowić adres w polsce dla doręczeń.

z poważaniem,

Roland Szymczykiewicz
---------------------
Pomogłem? - kliknij proszę "pomógł".Polecam się - adwokat Roland Szymczykiewicz. Moja strona: www.szymczykiewicz.pl
 zgłoś do moderacji zgłoś naruszenie regulaminu
odpowiedz

linki
reklamowe

1
Przejdź do strony:

Społeczność »

Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
dukeaeccnieruchomosci_wawkw02nika weronika
dukeaeccnieruchomosci_wawkw02nika weronika
Dołącz do naszego grona