Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
| dukeaecc | nieruchomosci_waw | kw02 | nika weronika |

~omadzia5 164.126.*.* |
Witam! Jestem na forum pierwszy raz, wiec nie wiem czy zamieszczam wątek w odpowiednim dziale, mam nadzieję, że tak i że uzyskam tu odpowiedź na nurtujące mnie pytania. Sprawa dotyczy wynagrodzenia za zwolnienie w okresie ciąży i później, czyli na urlopie macierzyńskim. A wiec tak.Umowę mam na czas nie określony od 2002roku. W czerwcu ub.r pracodawca podniósł mi wynagrodzenie z minimalnej 1376 na 1600.Oczywiście brutto. Byłam już w ciąży, pracowałam do 4 września, od 5 września poszłam już na zwolnienie, ponieważ mam pracę fizyczną, a ciąża była mocno zaawansowana. Ale do rzeczy. Zwolnienie kontynuowałam do dnia porodu, który miał miejsce 25.11.2011, od tego momentu przebywam na urlopie macierzyńskim(do tej pory) Moje pytanie brzmi:Jakie powinno być moje wynagrodzenie za ten okres? Dodam, że na RUMUA kwoty wyliczane są z 1600, natomiast księgowa mówi, że wyliczała od tej niższej 1376,a od stycznia wylicza 1500.Dlaczego? Tak więc moje wynagrodzenie dotychczasowe wyglada tak: za wrzesień 1036,62 (zwolnienie) za październik 1193,75 (zwolnienie) za listopad 1027,10 (do 24 zwolnienie,od 25 macierzyński) za grudzień 1059,97 (macierzyński) a za styczeń 1142,65 (macierzyński) Będę wdzięczna za udzielenie odpowiedzi. | ||
zgłoś naruszenie regulaminu![]() | |||
linki reklamowe | |

| Kalkulatory | Pisma |
| Akty prawne | Tagi |

| A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | W | Z | MAPA SERWISU |