1
Przejdź do strony:
» Jakie mam prawo ? - mama nie zostawiła testamentu
E-mail adresata:
Temat wiadomości:
Polecany wątek na forum Wieszjak.pl!
Treść wiadomości:

* do wiadomości automatycznie zostanie dołączony adres url wątku
Śledzony temat:
Prawo spadkowe
Wybierz metodę powiadomienia o nowych komentarzach w tym wątku:

13:32 05-02-2012
Witam . Moja mama zmarła nagle nie zostawiając testamentu W domu z tata zamieszkuje siostra która ciągle się wykłóca ze wszystko jest jej i jej się należy złożyła teraz sprawę spadkowa tz. wniosek o stwierdzenie nabycie spadku , do podziału jest mój tata i my 3 siostry . powieszchnia dzialki na ktorej stoi dom i kiosk ,ktory nie został tu uwzgedniony 0,0192 ha oraz 0,0239ha. Prosze mi powiedzieć co w tym wzgeldzie czy moge żądać od siostry ze ma płacić mi za moja część urzywana przez nią czynsz ? i druga sprawa jesli ona ze mna i moja straszą siostra nie utrzymuje kontaktow to jak możliwe ze w załączonym wniosku dowodowym są nasze 3 akty małżeństwa czy możliwe ze bez naszej pisemnej zgody sad lub ona mogła iść do urzedu miasta i takie pisma sobie wyciągnąć ??
 zgłoś do moderacji zgłoś naruszenie regulaminu
odpowiedz
~cr
109.243.*.*

10:08 06-02-2012
Skoro otrzymala, to możliwe; zadna wasza zgoda nie była potrzebna.
Oprócz stwierdzenia nabycia spadku po mamie (po 1/4 tego, co było własnością mamy w chwili jej śmierci) to, aby uporzadkować sprawy, komu co się należy, ze spłatami, doplatami czy bez nich, uwzgledniając wszystkie wasze wzajemne roszczenia, trzeba bedzie złożyć wniosek o dział spadku
 zgłoś do moderacji zgłoś naruszenie regulaminu
odpowiedz

linki
reklamowe

1
Przejdź do strony:

Społeczność »

Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
dukeaeccnieruchomosci_wawkw02nika weronika
dukeaeccnieruchomosci_wawkw02nika weronika
Dołącz do naszego grona