Zadaj pytanie na forum
![]() | Joanna HetmanAdwokat i radca prawny, ekspert w dziedzinie prawa autorskiego, pracy, handlowego i europejskiego. |
| dukeaecc | mfilipinka | nieruchomosci_waw | zaneta1985 |

~MARCINLODZ 79.162.*.* |
czy wypisywanie na gg typu ty k...o, d....o itp. oraz rozglądaj się jak będziesz szła do pracy, nie wp.......j się w sprawę, będziesz miała spodkanie z asfaltem, uważaj jak wychodzisz z pracy itp. Czy to są groźby karalne? czy to może coś zmienić w mojej sprawie rozwodowej? ta wyzywana i zastraszana osoba to mój świadek | ||
zgłoś naruszenie regulaminu![]() | |||
Dla mnie to jest art 245 kk. | ||
linki reklamowe | |
~MARCINLODZ 79.162.*.* |
a gdzie mam się udać z tym bo policja twierdzi że to jest za mało i może dostać jedynie kare grzywny w sądzie. Do tego jednej nocy były dwie interwencje policji w nocy bo się dobijał! jak mam to prawnie załatwić i czy mogę wykorzystać to na sprawie rozwodowej mojej i w jaki sposób? | ||
Witam,
---------------------na sprawie cywilnej może Pan poinformować Sąd o zaistniałej sytuacji i przedstawić wydruki z gadu gadu oraz złożyć wniosek o przeprowadzenie dowodu z policyjnych zapisów interwencji policji w danym dniu.. napisze Pan komentarz, że to zastraszanie świadka bo chce powiedzieć, to i to..a 2 strona chce to ukryć. Co do odmowy policyjnej - rozumiem, że Pan z nimi po prostu rozmawiał (z nimi tj. z policją). Proponuję napisać pisemne zawiadomienie o podejrzeniu popełnienia przestępstwa - to chcąc niechcąc muszą rozpatrzyć, bo ustnie to oni zawsze zniechęcają do zgłaszania przestępstw małej wagi ( a za takowe je jak widać uznają) z poważaniem, Roland Szymczykiewicz Pomogłem? - kliknij proszę "pomógł".Polecam się - adwokat Roland Szymczykiewicz. Moja strona: www.szymczykiewicz.pl | ||
~MARCINLODZ 87.96.*.* |
to mam to zgłosić na policję czy bezpośrednio na prokuraturę? | ||
linki reklamowe | |

| Kalkulatory | Pisma |
| Akty prawne | Tagi |

| A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | W | Z | MAPA SERWISU |