1
Przejdź do strony:
» Błąd firmy wykonującej docieplenie budynku - co można zrobić?
E-mail adresata:
Temat wiadomości:
Polecany wątek na forum Wieszjak.pl!
Treść wiadomości:

* do wiadomości automatycznie zostanie dołączony adres url wątku
Śledzony temat:
Pomoc prawna
Wybierz metodę powiadomienia o nowych komentarzach w tym wątku:

09:29 06-02-2012
Witam! Mam następujący problem: latem zeszłego roku firma remontowo-wykończeniowa docieplała mi dom (drewniany) zarówno wewnątrz jak i od zewnątrz. Niestety teraz zimą w domu jest bardzo zimno. Temperatura przy paleniu ognia 24 godziny na dobę nie przekracza 17 stopni a jak ogień zgaśnie spada do 4 stopni a nawet do zera więc ogień musi się palić non stop żebyśmy nie zamarzli. Problem polega na tym, że okazało się iż firma, która wykonywała docieplenie spieprzyła sprawę. Na zewnątrz pozostawiali progi termiczne a w środku pod płyty gips-kartonowe powinni dać wełnę mineralną i folie paroizolacyjną. Nie zrobili tego. Podobnie na sufitach nie podociągali wełny tak jak być powinna i stąd tak wielkie ubytki ciepła. Na to "docieplenie" wydaliśmy 16 tyś. złotych a okazuje się, że są to pieniądze wyrzucone w błoto, bo żeby w domu było ciepło trzeba wszystko rwać i robić od nowa. Z firmą tą nie była niestety podpisywana żadna umowa. Czy mogę coś zrobić w takiej sytuacji? Upominać się zwrotu pieniędzy lub poprawienia tego wszystkiego na koszt tejże firmy?
 zgłoś do moderacji zgłoś naruszenie regulaminu
odpowiedz
~zeusso
94.75.*.*

11:35 06-02-2012
Upominaj się, żeby to poprawili, aczkolwiek bez umowy, to zależy od 'ich woli'. To straszne jak ciężko teraz znaleźć godną zaufania ekipę, robią na odwal się wszystko, a potem człowiek musi się meczyć! tak samo zresztą jest z materiałem jak kupisz jakiś bubel, kiepskiej jakości to też stracisz. trzeba uważać i zawsze stawiać na wysoką jakość
 zgłoś do moderacji zgłoś naruszenie regulaminu
odpowiedz

linki
reklamowe

1
Przejdź do strony:

Społeczność »

Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
dukeaeccmfilipinkanieruchomosci_wawzaneta1985
dukeaeccmfilipinkanieruchomosci_wawzaneta1985
Dołącz do naszego grona