1
Przejdź do strony:
» odszkodowanie za wypadek dla pasazera autobusu komunikacji miejskiej
E-mail adresata:
Temat wiadomości:
Polecany wątek na forum Wieszjak.pl!
Treść wiadomości:

* do wiadomości automatycznie zostanie dołączony adres url wątku
Śledzony temat:
Prawo ubezpieczeń
Wybierz metodę powiadomienia o nowych komentarzach w tym wątku:
~Sabina
86.40.*.*

10:23 06-02-2012
Witam serdecznie,
Zwracam sie do Państwa z pytaniem z zakresu ubiegania sie o prawo do odszkodowania w wypadku w komunikacji miejskiej. Moja znajoma w imieniu, ktorej zadaję to pytanie, była pasażerką autobusu miejskiego, gdy podczas jazdy inny samochód osobowy nagle wyjechał przed autobus. Kierowca autobusu gwałtownie zahamował, by uniknac zderzenia w wyniuku czego moja znajoma uderzyła głową w poręcz porzedzajacego siedzenia. Na skutek udwrzenia doznała rany ciętej na twarzy, w związku z czym pogotowie, które przyjechało na miejsce zdarzenie zabrało ja do szpitala by zszyc ta ranę. Po tym uderzeni także nasiliły się u mojej znajomej zawroty głowy, które były zwiazane z wczesniejszym wypadkiem. Sprawcą opisanego zdarzenia jest kierowaca samochodu osobowego, który przyznał się do winy i zajechania drogi autobusowi. Moje pytanie dotyczy możliwości ubiegania sie o odszkodowanie z tego tytulu, czy znajoma ma prawo do odszkodowania, i do kogo ma sie z tym zwrócić czy bezposrednia do przewoźnika czyli komunikacji mieskiej czy też do ubezpieczyciela sprawcy zdarzenia czyli kierowcy samochodu osobwego oraz jak zwrócić się o odszkodowanie w takiej sprawie jak wyglada takie pismo czy procedura ubiegania sie o to odszkodowanie.
Z dóry dziekuje za pomoc i odpowied,
Pozdrawiam serdecznie,
Sabina Plonka
 zgłoś do moderacji zgłoś naruszenie regulaminu
odpowiedz
~Beata
83.29.*.*

11:30 06-02-2012
Jak najbardziej, należy się odszkodowanie. Po więcej informacji zapraszam : 501848857
odpowiedz

linki
reklamowe

~Sabina
86.40.*.*

14:22 06-02-2012
Raz jeszcze dziekuję Pani Baetko za udzielona pomoc. Pozdrawiam
odpowiedz

08:08 08-02-2012
Skoro sprawcą jest kierowca samochodu osobowego i znane są jego dane, to o zadośćuczynienie i odszkodowanie trzeba wystąpić z jego polisy OC.

Można ustalić, czy autobus miał wykupione ubezpieczenie NNW - jeśli tak to z takiego ubezpieczenia można zgłosić wniosek o wypłatę świadczenia.

W przypadku pytań proszę o kontakt tel. 721 401 000
---------------------
Kancelaria Prawna AnLex - Odszkodowania
www.kancelariaanlex.pl
tel. 721 401 000
odpowiedz

linki
reklamowe

1
Przejdź do strony:

Społeczność »