Zadaj pytanie na forum
![]() | Rafał KaźmierczakRadca prawny, ekspert w dziedzinie cywilnego postępowania sądowego i egzekucyjnego. |
| dukeaecc | mfilipinka | nieruchomosci_waw | zaneta1985 |

| konto usunięte |
Witam, mam problem i liczę na Państwa pomoc. Od trzech dni nie mam dostępu do wody w budynku jednorodzinnym ponieważ zamarzła. Zgłaszam fakt prezesowi wodkamu o godz 16 : 00 w piątek, a temperatura powietrza na dworze - 20 . Otrzymuję informację, że jest zmęczony piątek miał dzisiaj wiele spraw na głowie i prosi o kontakt w poniedziałek. Uzyskuję informację dodatkowo, iż za przyłącze do domu odpowiadam ja. Może ewantualie wykonać usługę na mój wniosek w sobotę ale będzie to usługa więcej płatna. Nie proponuje dowozu wody, próby rozmrażania. W sobotę ja sama organizuję sobie dowóz wody od rodziny temperatura powietrza nadal – 15 dodam było to bardzo uciążliwe w taką pogodę i sama organizuję próbę rozmrażania rur przed domem za pomocą innej instytucji. Niestety bezskutecznie. W trakcie pojawia się pan prezes z jednym pracownikiem i proponuje nadal wymianę na mój koszt 90,00 zł od metra bieżącego i informuje „tak to jest jak się dokonuje odbioru budynku przez telefon”, rury zamontowano na głębokości 60 cm które zamontowała owa instytucja Wodkan. Wyjaśniam, iż odbioru dokonał sam pan prezes dwa lata wcześniej od bylego właściciela budynku domu jednorodzinnego. Z wyliczeń wynika, iż muszę zapłacić za dokonanie wymiany 1500,00 zł ale zrobi to dopiero może we wtorek. Zastanawiam sie czy moge sie domagać zwrotu kosztów za wykonaną usługę przez wodkamu, ponieważ to oni byli wcześniej wykonawcą i to oni źle zamontowali przyłącze które potem odebrali „ na telefon”. Wiem, że takie rury powinny być zamontowane co najmniej na głębokości 1, 20. Proszę o pomoc. --- Ostatnio edytowany: 11:39 06-02-2012 przez nalo77 | ||
zgłoś naruszenie regulaminu![]() | |||
linki reklamowe | |

| Kalkulatory | Pisma |
| Akty prawne | Tagi |

| A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | W | Z | MAPA SERWISU |