Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
| dukeaecc | mfilipinka | nieruchomosci_waw | zaneta1985 |

~vizydor 217.212.*.* |
witam chciałbym się dowiedzieć czy należy mi sie odszkowowanie od zus za uszczerbek na zdrowiu jestem po rekonstrukcji wiazadeł w nodze dodam jeszcze ze obecie jestem na zasiłku rechabilitacyjnym a moj stosunek pracy skaczył sie w maju ubiegłego roku? z gory dziekuje za odpowiedz pozdrawiam | ||
zgłoś naruszenie regulaminu![]() | |||
Jeśli Pana wypadek był wypadkiem przy pracy to można starać się o jednorazowe odszkodowanie z ZUS. W przeciwnym wypadku może Pan dochodzić świadczeń tylko w ubezpieczeń dobrowolnych. ---
---------------------Ostatnio edytowany: 08:12 08-02-2012 Kancelaria Prawna AnLex - Odszkodowania www.kancelariaanlex.pl tel. 721 401 000 | ||
linki reklamowe | |
witam mój mąż ma podobną sytuację. Został zwolniony z pracy ale przebywał na zwolnieniu lekarskim (już po okresie wypowiedzenia) i uderzył się w kolano w wyniku czego stwierdzono u niego poważny uraz kolana i wycięto mu łękotkę a także zostało zdiagnozowane naderwanie więzadeł i miesiąc temu miał zrobioną kolejną operację. Moje pytanie czy jeżeli nie był to wypadek przy pracy, mąż nie jest nigdzie dodatkowo ubezpieczony czy w związku z tym że był na zwolnieniu lekarskim przysługuje mu jakieś odszkodowanie z zus? (obecnie jest na świadczeniu rehabilitacyjnym) | |||
ZUS wypłaca odszkodowanie tylko za wypadek przy pracy. | ||
~muza20 172.16.*.* |
Dzięki | ||
linki reklamowe | |

| Kalkulatory | Pisma |
| Akty prawne | Tagi |

| A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | W | Z | MAPA SERWISU |