1
Przejdź do strony:
» odszkodowanie
E-mail adresata:
Temat wiadomości:
Polecany wątek na forum Wieszjak.pl!
Treść wiadomości:

* do wiadomości automatycznie zostanie dołączony adres url wątku
Śledzony temat:
Prawo ubezpieczeń
Wybierz metodę powiadomienia o nowych komentarzach w tym wątku:
~vizydor
217.212.*.*

11:36 06-02-2012
witam chciałbym się dowiedzieć czy należy mi sie odszkowowanie od zus za uszczerbek na zdrowiu jestem po rekonstrukcji wiazadeł w nodze dodam jeszcze ze obecie jestem na zasiłku rechabilitacyjnym a moj stosunek pracy skaczył sie w maju ubiegłego roku? z gory dziekuje za odpowiedz pozdrawiam
 zgłoś do moderacji zgłoś naruszenie regulaminu
odpowiedz

08:11 08-02-2012
~vizydor napisal(a): witam chciałbym się dowiedzieć czy należy mi sie odszkowowanie od zus za uszczerbek na zdrowiu jestem po rekonstrukcji wiazadeł w nodze dodam jeszcze ze obecie jestem na zasiłku rechabilitacyjnym a moj stosunek pracy skaczył sie w maju ubiegłego roku? z gory dziekuje za odpowiedz pozdrawiam

Jeśli Pana wypadek był wypadkiem przy pracy to można starać się o jednorazowe odszkodowanie z ZUS. W przeciwnym wypadku może Pan dochodzić świadczeń tylko w ubezpieczeń dobrowolnych.

---
Ostatnio edytowany: 08:12 08-02-2012
---------------------
Kancelaria Prawna AnLex - Odszkodowania
www.kancelariaanlex.pl
tel. 721 401 000
odpowiedz

linki
reklamowe

10:08 20-02-2012
witam mój mąż ma podobną sytuację.
Został zwolniony z pracy ale przebywał na zwolnieniu lekarskim (już po okresie wypowiedzenia) i uderzył się w kolano w wyniku czego stwierdzono u niego poważny uraz kolana i wycięto mu łękotkę a także zostało zdiagnozowane naderwanie więzadeł i miesiąc temu miał zrobioną kolejną operację.
Moje pytanie czy jeżeli nie był to wypadek przy pracy, mąż nie jest nigdzie dodatkowo ubezpieczony czy w związku z tym że był na zwolnieniu lekarskim przysługuje mu jakieś odszkodowanie z zus? (obecnie jest na świadczeniu rehabilitacyjnym)
odpowiedz

20:13 20-02-2012
ZUS wypłaca odszkodowanie tylko za wypadek przy pracy.
odpowiedz
~muza20
172.16.*.*

15:08 21-02-2012
Dzięki
odpowiedz

linki
reklamowe

1
Przejdź do strony: