Zadaj pytanie na forum
![]() | Rafał KaźmierczakRadca prawny, ekspert w dziedzinie cywilnego postępowania sądowego i egzekucyjnego. |
| dukeaecc | mfilipinka | nieruchomosci_waw | zaneta1985 |

Witam mam pytanie do waszej inspekcji pracy ondośnie urlopów wypoczynkowych. Przeszukałem bardzo duzo stron na ten temat ale odpowiedzi dalej nie znam.Pracuje ponizej 10 lat i przysługuje mi 20 dni urlopu lecz pracuje w systemie 12 godzinnym i w przelicznikach ,które są podane na przeróżnych stronach internetowych nie są temu adekwatne np: w moim przypadku pracuje 2 dni do pracy ( po 12 h) i 2 dni wolnego. zaczynając od pon/wtorek / praca środa czwartek /wolne piątek sobota praca niedziela wolne poniedziałek wolne wtorek/sroda praca czwartek/piatek wolne sobota/niedziela praca w ciągu 2 tygodni pracuje 8 dni po 12 h = 96 godzin. Czyli ile dni urlopu pracodawca powinien mi zabrac? Bo z aktow prawnych co czytalem to 160 h /8= 20 dni urlopu A w moim przypadku jeżeli pracuje po 12 h to przypada mi na rok ?? wg przeliczeń na godziny 160/12=13,3 dnia urlopu to 13,3 dnia urlopu czy 20 mi się należy?????????? | |||
zgłoś naruszenie regulaminu![]() | |||
linki reklamowe | |

| Kalkulatory | Pisma |
| Akty prawne | Tagi |

| A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | W | Z | MAPA SERWISU |