Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
| dukeaecc | mfilipinka | nieruchomosci_waw | zaneta1985 |

~Bozena Mich 174.6.*.* |
Mam 1/2 mieszkania wlasnosciowego w Polsce. Druga polowa nalezy do mojego brata. Mieszkanie dostalam w spadku po mamie w 2003 roku. Prosze mi powiedziec czy wymagany jest pelnomocnik czy tez moge odsprzedac moja polowe bratu bez wiekszych trudnosci. On jest gotowy odkupic moja czesc; jekie dokumenty sa konieczne do zalatwienia tego kontraktu. Czy wystarczy, ze bede reprezentowana przez mojego notariusz w USA, i czy moze to wszystko byc zlatwione droga elektroniczna przy pomocy fax czy emaila (elektroniczny przekaz dokumentow). Nie mam nikogo w Polsce kogo mogla bym prosic o zalatwienie tego w moim imieniu, a do Polski tez nie moge przyjechac ze wzgledow zdrowotnych. Uprzejmie prosze o porade, i dziekuje serdecznie, Bozena | ||
zgłoś naruszenie regulaminu![]() | |||
witam, jeżeli mieszka Pani za granicą, najkorzystniej będzie przeprowadzić transakcję przez pełnomocnika. Nie kosztuje to dużo, a pozwoli zaoszczędzić wiele czasu i kłopotów związanych z kompletowaniem dokumentów. Pełnomocnictwo wymaga formy pisemnej z podpisem poświadczonym przez notariusza. Jeżeli mieszkanie jest odrębną nieruchomością, trzeba jeszcze uzyskać klauzulę apostille. Pozdrawiam Artur Rosiński www.prawnicy-nieruchomosci.pl tel. 535 999 714 AIM Nieruchomości Kancelaria Prawna to zespół ekspertów prawa obrotu nieruchomościami, prawników z wieloletnim stażem w renomowanych kancelariach notarialnych i adwokackich. Świadczymy usługi w zakresie doradztwa prawnego przy przygotowywaniu i przeprowadzaniu wszelkich transakcji oraz sporów sądowych mających za przedmiot nieruchomości. Zapraszamy do współpracy! | ||
zgłoś naruszenie regulaminu![]() | |||
linki reklamowe | |

| Kalkulatory | Pisma |
| Akty prawne | Tagi |

| A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | W | Z | MAPA SERWISU |