1
Przejdź do strony:
» Mam 1/2 mieszkania wlasnosciowego w Polsce. Druga polowa nalezy do mojego brata, chcialbym
E-mail adresata:
Temat wiadomości:
Polecany wątek na forum Wieszjak.pl!
Treść wiadomości:

* do wiadomości automatycznie zostanie dołączony adres url wątku
Śledzony temat:
Sprawy urzędowe
Wybierz metodę powiadomienia o nowych komentarzach w tym wątku:
~Bozena Mich
174.6.*.*

08:29 08-02-2012
Mam 1/2 mieszkania wlasnosciowego w Polsce. Druga polowa nalezy do mojego brata. Mieszkanie dostalam w spadku po mamie w 2003 roku. Prosze mi powiedziec czy wymagany jest pelnomocnik czy tez moge odsprzedac moja polowe bratu bez wiekszych trudnosci. On jest gotowy odkupic moja czesc; jekie dokumenty sa konieczne do zalatwienia tego kontraktu. Czy wystarczy, ze bede reprezentowana przez mojego notariusz w USA, i czy moze to wszystko byc zlatwione droga elektroniczna przy pomocy fax czy emaila (elektroniczny przekaz dokumentow). Nie mam nikogo w Polsce kogo mogla bym prosic o zalatwienie tego w moim imieniu, a do Polski tez nie moge przyjechac ze wzgledow zdrowotnych. Uprzejmie prosze o porade, i dziekuje serdecznie,
Bozena
 zgłoś do moderacji zgłoś naruszenie regulaminu
odpowiedz

09:44 08-02-2012
~Bozena Mich napisal(a): Mam 1/2 mieszkania wlasnosciowego w Polsce. Druga polowa nalezy do mojego brata. Mieszkanie dostalam w spadku po mamie w 2003 roku. Prosze mi powiedziec czy wymagany jest pelnomocnik czy tez moge odsprzedac moja polowe bratu bez wiekszych trudnosci. On jest gotowy odkupic moja czesc; jekie dokumenty sa konieczne do zalatwienia tego kontraktu. Czy wystarczy, ze bede reprezentowana przez mojego notariusz w USA, i czy moze to wszystko byc zlatwione droga elektroniczna przy pomocy fax czy emaila (elektroniczny przekaz dokumentow). Nie mam nikogo w Polsce kogo mogla bym prosic o zalatwienie tego w moim imieniu, a do Polski tez nie moge przyjechac ze wzgledow zdrowotnych. Uprzejmie prosze o porade, i dziekuje serdecznie,
Bozena

witam,

jeżeli mieszka Pani za granicą, najkorzystniej będzie przeprowadzić transakcję przez pełnomocnika. Nie kosztuje to dużo, a pozwoli zaoszczędzić wiele czasu i kłopotów związanych z kompletowaniem dokumentów. Pełnomocnictwo wymaga formy pisemnej z podpisem poświadczonym przez notariusza. Jeżeli mieszkanie jest odrębną nieruchomością, trzeba jeszcze uzyskać klauzulę apostille.

Pozdrawiam
Artur Rosiński
---------------------
www.prawnicy-nieruchomosci.pl
tel. 535 999 714

AIM Nieruchomości Kancelaria Prawna to zespół ekspertów prawa obrotu nieruchomościami, prawników z wieloletnim stażem w renomowanych kancelariach notarialnych i adwokackich.
Świadczymy usługi w zakresie doradztwa prawnego przy przygotowywaniu i przeprowadzaniu wszelkich transakcji oraz sporów sądowych mających za przedmiot nieruchomości.
Zapraszamy do współpracy!
 zgłoś do moderacji zgłoś naruszenie regulaminu
odpowiedz

linki
reklamowe

1
Przejdź do strony:

Społeczność »

Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
dukeaeccmfilipinkanieruchomosci_wawzaneta1985
dukeaeccmfilipinkanieruchomosci_wawzaneta1985
Dołącz do naszego grona