Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
| dukeaecc | mfilipinka | nieruchomosci_waw | zaneta1985 |

~Aghar 89.76.*.* |
Mam problem zawarłam umowę na wymianę okien. Podczas zawierania ustaliliśmy że okno środkowe będzie nie ruchowe( trzyskrzydłowe okna) i taki rysunek jest w umowie. Następnego dnia telefonicznie ustaliłam zmianę iż ma się ono jednak otwierać. Pytając przy tym czy zmienia to koszty ( gdyby się miały zmienić pozostałbym przy starych ustaleniach) otrzymałam informację że zmiany mozemy dokonać nie zmieniając kosztów. Na parę dni przed montażem , wykonawca informuje mnie że koszty przez tą zmianę wzrosły. I upiera że w cale nie powiedział ze ich nie będzie. Kto ma rację? Ja mogę powrócić do starego rozwiązania ( ale myślę ze to już nie możliwe bo okna zrobione na wymiar) W umowie jest informacja o cenie całej usługi. Czy umowę mogę zerwać mineło już od zawarcia 21 dni ( usługa miałabyc wykonana w ciągu 14 dni ale nie pozwolily na to mrozy) Płaciłam zaliczke 50% | ||
zgłoś naruszenie regulaminu![]() | |||
Jakiej formy wymaga umowa dla jej zmiany?
---------------------Zaliczka czy zadatek? Mrozy, to raczej siła wyższa, więc nie ponosi w tym wypadku wykonawca odpow. za zwłokę. Pozdrawiam. MW PS Nie odpowiadam na prywatne wiadomości. | ||
zgłoś naruszenie regulaminu![]() | |||
linki reklamowe | |

| Kalkulatory | Pisma |
| Akty prawne | Tagi |

| A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | W | Z | MAPA SERWISU |