Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
| dukeaecc | mfilipinka | nieruchomosci_waw | zaneta1985 |

~Nika 95.48.*.* |
Dzien dobry! Poniżej pismo i na końcu moje pytania. Za wszelkie uwagi i rady z góry dziękuję. Pismo zostało wysłane na maila i tylko w takiej formie. Sprawa dotyczy mojego patentu, który został naruszony (w części). Zobaczyłam podobną rzecz w internecie i zacząłem pisać na ich stronie opinie o produkcie. Opinie były treści min. tak.: -że nie warto lepiej wejść na stronę XXX i tam zakupić -że to podróba (jeszcze nie wysłałam listu o prawie pierwszeństwa z tytułu mojego patentu). -rzecznik patentowy jeszcze nie miał czasu się tym zająć. Jakaś rada? Czy opcje, które stosują są zgodne z prawem, czy muszę płacić? Czy za wpisy na internecie i niekorzystne wypowiadanie się na temat konkurencyjnego produktu jest przestępstwem? Czy podając na ich stronie adres własnego sklepu to przestępstwo? Wszystkie wpisy zostały umieszczone w dziale recenzje o produkcie, takiego produktu nie zakupiłam. Treść maila: Nika ul. Mickiewicza 30 tel.xxx Dzialajac na rzecz naszego klienta: xxx Informujemy, iz w imieniu firmy PPHU XXX wystapimy z pozwem Sadowym o odszkodowanie do Sadu Rejonowego w Wejherowie. W zwiazku z faktem, iz za pomoca serwisu XXX podszywajac sie pod klienta, ktory rzekomo zakupil produkt wystawił Pan 4 nieucziwe recenzje, ktorych celem było oczernienie produktu i firmy XXX oraz reklama wlasnego produktu wraz podaniem strony internetowej. W zwiazku z w/w naruszeniem zapisow KC wzywamy Pana do zaplaty odszkodowania w wysokosci 4000zl (1000zl za kazdy wpis rekalmowy) w nieprzekraczalnym terminie 7 dni od otrzymania niniejszego wezwania! alternatywnie do Pana wyboru tytulem zadoscuczynienia wzywamy Pana do zaplaty kwoty 200zl na rzecz WOŚP wg. instrukcji w zalaczeniu WOSP_email_2012.pdf W przypadku braku zaplaty w ciagu 7 dni roboczych nasz klient zglosi te komentarze do organow scigania a z naszego dzialu wundykacji zostanie wysłane do Pana pisemne OSTATECZNE WEZWANIE DO ZAPŁATY stosownego odszkodowania. W wezwaniu do zapłaty koszty beda powiekszone o standardowa kwote 100zl. Sa to koszty wezwania pisemnego zwiazanego z przejeciem windykacji naleznosci przez nasza firme zewnetrzna dzialajaca na rzecz klienta: > XXX \XXX XXX Tym samym dodatkowe koszty 100zl sa jednoczesnie kosztami odstapienia od dalszej windykacji sadowej i komorniczej. Prosimy o rozwazne podejmowanie dalszych decyzji! > Przewidywany dalszy koszt egzekucji sadowej niniejszego zamowienia > a nastepnie windykacji komorniczej w przypadku braku realizacji: > > - należność główna : 4000zł > - odsetki w wysokości : 0,05 zł / dzień > - koszt procesu : 100 zł > - koszt zastępstwa procesowego w egzekucji : od 60 do 300 zł > - opłata egzekucyjna : 112 zł > - wydatki gotówkowe : ok. 0 zł > W przypadku braku realizacji zostanie zlozony pozew sadowy do Sadu Rejonowego w Wejherowie co spowoduje rowniez koniecznosc przyjazdu na sprawy sadowe oraz dalsze nieprzyjemne procedury komornicze wraz z wpisaniem do Krajowego Rejestru Dluznikow. Informujemy, iz sprawa nie podlega negocjacji gdyz wszelka korespondencja w sprawie zostala juz wyczerpana przez naszego klienta. Nasz firma niniejszym nie bedzie odpowiadac na zadne listy e-mail. Wszelka ewentualna korespondencje prosze kierowac wylacznie pisemnie na adres firmy klienta: XXX Wszelkie działania prawne mające na celu zaszkodzenie firmie XXX w sposób bezzasadny i nie mający przesłanek prawnych ku ich zastosowaniu, będą ścigane prawnie oraz będziemy występować z roszczeniami o odszkodowania rzędu do 100 000 złotych. | ||
zgłoś naruszenie regulaminu![]() | |||
linki reklamowe | |

| Kalkulatory | Pisma |
| Akty prawne | Tagi |

| A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | W | Z | MAPA SERWISU |