1
Przejdź do strony:
» pilne
E-mail adresata:
Temat wiadomości:
Polecany wątek na forum Wieszjak.pl!
Treść wiadomości:

* do wiadomości automatycznie zostanie dołączony adres url wątku
Śledzony temat:
Sprawy karne
Wybierz metodę powiadomienia o nowych komentarzach w tym wątku:
~angelika
78.9.*.*

14:27 08-02-2012
witam!
Mam pewne pytanie, a więc mój narzeczony przebywa obecnie w zakładzie karnym. w marcu 2011 roku wyszedł na po odbyciu około 3 lat. I teraz w listopadzie 2011 roku znów został zamknięty i znów odbywa karę. Prawidłowo powinien wyjść w marcu 2013.
Ale ja jestem w 4 miesiącu ciąży, nie mam swojego mieszkanie obecnie mieszkam z babcia, nie posiadam żadnych środków do życia i wątpię czy poradzę sobie sama z dzieckiem. Ponad to mój narzeczony gdy trafił do zakładu karnego miał rękę złamaną, po ściągnięciu gipsu okazało się ze ręka jest źle zrośnieta. trzeba iść z nia do specjalnisty i "łamać".
sa jakieś szanse na przed terminowe wyjscie?
 zgłoś do moderacji zgłoś naruszenie regulaminu
odpowiedz

12:51 10-02-2012
Witam,

narzeczony nie może starać się o warunkowe przedterminowe zwolnienie przed upływem połowy kary, którą odbywa - to wymóg formalny.

okoliczności, które Pani opisuje mogą być za to podstawą do złożenia wniosku o przerwę w odbywaniu kary i narzeczony musi próbować starać się o to. Jakie są jego szanse? naprawdę trudno ocenić. Zrobi to sąd.

musi mu natomiast Pani pomóc - zebrać dokumenty, które poświadczą że Pani jest w ciąży, że Pani nie pracuje itd.

z poważaniem,

Roland Szymczykiewicz
---------------------
Pomogłem? - kliknij proszę "pomógł".Polecam się - adwokat Roland Szymczykiewicz. Moja strona: www.szymczykiewicz.pl
 zgłoś do moderacji zgłoś naruszenie regulaminu
odpowiedz

linki
reklamowe

1
Przejdź do strony:

Społeczność »

Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
dukeaeccmfilipinkanieruchomosci_wawzaneta1985
dukeaeccmfilipinkanieruchomosci_wawzaneta1985
Dołącz do naszego grona