Zadaj pytanie na forum
![]() | Ewa Duchnowskapsychoterapeuta terapii krótkoterminowej skoncentrowanej na rozwiązaniu BSFT, mediator rodzinny, specjalista w zakresie przeciwdziałania przemocy w rodzinie |
| dukeaecc | mfilipinka | nieruchomosci_waw | zaneta1985 |

~Artur 83.8.*.* |
Witam.Pracowałem w pewnej firmie od czerwca 2000 do sierpnia 2001 na umowe-zlecenie bez prawa do urlopu.Następnie dostałem umowę na czas nieokreślony.Zwolniono mnie w grudniu 2006.Skierowałem sprawę do Sadu Pracy.Sad wyrokiem z dn.25.10.2006 uznał ze istniał stosunek pracy od czerwca 2000 do grudnia 2006.Nakazał sprostowanie świadectwa pracy.Moje pytanie brzmi: czy pracodawca powinien wypłacić mi odszkodowanie za brak urlopu w okresie czerwiec 2000-sierpień 2001.Ile mam czasu na dochodzenie roszczeń związanych z urlopem.Czy pracodawca jeszcze czegoś nie zapłacił?Od kiedy liczy się czas do przedawnienia? Czy od wyroku czy od sprostowania świadectwa pracy? | ||
zgłoś naruszenie regulaminu![]() | |||
Roszczenia ze stosunku pracy ulegają przedawnieniu z upływem 3 lat od dnia, w którym roszczenie stało się wymagalne, czyli w tym wypadku od daty orzeczenia sądu. | ||
zgłoś naruszenie regulaminu![]() | |||
linki reklamowe | |

| Kalkulatory | Pisma |
| Akty prawne | Tagi |

| A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | W | Z | MAPA SERWISU |