Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
| dukeaecc | mfilipinka | nieruchomosci_waw | zaneta1985 |

~ANIA 164.127.*.* |
Witam Mam pewnien problem co do aparatu fimy canon. Nie wyszukuje mi zadnej karty pamieci wiec uwazam to za wade fabryczna. Aparat kosztowal 3tys wiec obchodze sie z nim jak z jajkiem. Jednak zakupilam go w czerwcu 2010 roku. Na karcie gwarancyjnej jest ze gwarancja obejmuje czas do roku od dnia sprzedazy. Jest to dla mnie niezrozumiale poniewaz cena towaru byla dosc duza a poza tym w wiekszosci krajow UE (jak nie we wszystkich) reklamacja obejmuje okres 2lat. Przegladalam ustawe o szczegolnych warunkach sprzedazy konsumenckiej z dn 27 lipca 2002 roku i tam w art 10 ust 1 jest ze gwarancja powinna trwac dwa lata. Czy w zwiazku z tym mam jakies prawa? Uszkodzenie nie wyniklo z mojej winy. Nic innego tam nie wsadzalam do srodka. Apart zostal zakupiony w sieci MediaMarkt i posiada Europejska Karte Gwarancyjna. Prosze o pomoc bo nie wiem jak mam skladac taka reklamacje i czy posiadam jeszcze jakies uprawnienia. Z powazaniem ANIA | ||
zgłoś naruszenie regulaminu![]() | |||
linki reklamowe | |

| Kalkulatory | Pisma |
| Akty prawne | Tagi |

| A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | W | Z | MAPA SERWISU |