1
Przejdź do strony:
» umowa ustna i kradzież
E-mail adresata:
Temat wiadomości:
Polecany wątek na forum Wieszjak.pl!
Treść wiadomości:

* do wiadomości automatycznie zostanie dołączony adres url wątku
Śledzony temat:
Pomoc prawna
Wybierz metodę powiadomienia o nowych komentarzach w tym wątku:
~Ania poch
77.254.*.*

17:05 08-02-2012
Witam Wszystkich na forum! Zacznę od razu o co chodzi, dwa tygodnie temu postanowiłam rozpocząć remont mieszkania... Znalazłam "fachowca" który się podjął wykonania roboty, chodziło o malowanie ścian, szpachlowanie, płytki...Pan był bardzo miły, odpowiadał rzeczowo na wszystkie pytania, obejrzał mieszkanie, podał mi wstępnie koszt robocizny i materiałów... i tu się zaczyna problem : "miły pan" pobrał ode mnie zaliczkę na materiały w kwocie 400 pln... umówiliśmy się na następny dzień na przywóz materiałów... i tyle Pana widziałam, pieniądze wziął i przestał odbierać telefony, przez dwa dni jeszcze zdawkowo mnie spławiał , że zaraz przyjedzie następnego dnia rano...i oczywiście się niedoczekałam, nie odpowiada na telefony, ( telefo njest aktywny) nie odpowiada na smsy... koleżanka poradziła by złożyć zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa... niestety ja w ogóle się na tym nie znam... nie podpisałam z tym panem żadnej umowy, znam nazwisko, znam adres zamieszkania,nie mogę sobie pozwolić na stanie pod domem tego pana gdyż zajmuję się dzieckiem... nie mam się do kogo zwrócić o pomoc... proszę więc o radę co mogę w takiej sytuacji zrobić, czy jest jakaś szansa na odzyskanie pieniędzy? dla mnie te 400 pln to nie jest mała kwota...
 zgłoś do moderacji zgłoś naruszenie regulaminu
odpowiedz

linki
reklamowe

1
Przejdź do strony:

Społeczność »

Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
dukeaeccmfilipinkanieruchomosci_wawzaneta1985
dukeaeccmfilipinkanieruchomosci_wawzaneta1985
Dołącz do naszego grona