Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
| dukeaecc | mfilipinka | nieruchomosci_waw | zaneta1985 |

~paula 88.220.*.* |
Witam! Mam poważny problem. W styczniu 2011 r dostałam mieszkanie od dziadka w ramach darowizny bez wskazanej służebności. Mieszkam w tym mieszkaniu razem z meżem i dzieckiem. Dziadek 6 miesiecy temu postanowił przenieść sie do Domu Pomocy Społecznej odległego o 300 km. Decyzja jego była dobrowolna. Chciałabym dziadka wymeldować z mieszkania. Czy byloby to powodem do odebrania darowizny? Czy mogę juz to mieszkanie sprzedać? | ||
zgłoś naruszenie regulaminu![]() | |||
1) można dziadka wymeldować, 2) samo wymeldowanie nie może być podstawą odwołania darowizny, 3)można sprzedawać mieszkanie, 4) uwaga na podatek dochodowy od sprzedaży mieszkania Pozdrawiam Artur Rosiński www.prawnicy-nieruchomosci.pl tel. 535 999 714 AIM Nieruchomości Kancelaria Prawna to zespół ekspertów prawa obrotu nieruchomościami, prawników z wieloletnim stażem w renomowanych kancelariach notarialnych i adwokackich. Świadczymy usługi w zakresie doradztwa prawnego przy przygotowywaniu i przeprowadzaniu wszelkich transakcji oraz sporów sądowych mających za przedmiot nieruchomości. Zapraszamy do współpracy! | ||
linki reklamowe | |
~gość 88.220.*.* |
Nie bede miała nieprzyjemności jesli wymelduję Dziadka bez jego zgody wszczynajac postepowanie? Pytam o to jeszcze raz ponieważ dzis natknełam sie na watek w którym"ktoś"pisze o podobnej sprawie : "Prawnie możesz wymeldować, ale rzeczywiście rodzi to obawy o cofnięcie darowizny. Sprzedaj to mieszkanie, nabywca nie powinien robić problemu, bo sam go bez trudu wymelduje. Ostatnio zresztą miałem sprawę, gdzie było już oświadczenie o cofnięciu darowizny złożone, wniesiony nawet pozew (właśnie zaczęło się od wymeldowania) a kupcy na mieszkanie znaleźli się bez trudu" Jesli nie uda sie wymeldowac osoby z mieszkania istnieje możliwosć sprzedaży z ZAMELDOWANYM LOKATOREM? | ||
Pani ma prawny obowiazek wymeldowac osobe ktora jest zameldowana a nie mieszka. Oczywiscie, moze Pani sprzedac lokal z lokatorem ale za jaka cene ? Za pol wartosci lokalu ? Przeciez lokator moze zadac mieszkania a zadne z proponowanych mu nie bedzie odpowiadalo ...... I dojdzie do sprawy sadowej, przyznaja mu lokal zastepczy za 10 lat a do tego czasu bedzie mieszkal w lokalu u Pani a drbne komorne bedzie placila gmina ... | ||
linki reklamowe | |

| Kalkulatory | Pisma |
| Akty prawne | Tagi |

| A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | W | Z | MAPA SERWISU |