1
Przejdź do strony:
» zniesienie współwłasności mieszkania
E-mail adresata:
Temat wiadomości:
Polecany wątek na forum Wieszjak.pl!
Treść wiadomości:

* do wiadomości automatycznie zostanie dołączony adres url wątku
Śledzony temat:
Postępowanie cywilne
Wybierz metodę powiadomienia o nowych komentarzach w tym wątku:
~monika
46.113.*.*

19:41 08-02-2012
witam... wraz z bratem jestem współwłaścicielką mieszkania, w którego akcie notarialnym naszej mamie została zapisana służebność z trudnym do rozszyfrowania opisem jej wartości tj. jakiś wskaźnik mnożony przez wiek itd. (na końcu podana jest wartość służebności) moje pytanie brzmi: czy w momencie założenia sprawy o zniesienie współwłasności sąd rozstrzygnie także kwestię tej służebności? mój brat jest alkoholikiem i znęca się psychicznie nade mną a fizycznie i psychicznie nad swoją żoną... ostatnio zglosiłam tą sprawę na Policję w trakcie jednej z awantur. jego alkoholizm jest główną przyczyną chęci sprzedaży i podziału mieszkania. on nie wyraża na to zgody więc jedynym wyjściem jest sąd... nasza mama, mimo wspomnianej służebności wyprowadziła się i nie chce utrudniać sprawy sprzedaży jednak to on stawia opory. czy będę mogła wnieść wniosek o zwrot połowy kosztów przez brata, gdyz wiem iż początkowo to ja będę musiała uiścić całość (1000zł) opłaty za wszczęcie postepowania... z góry dziekuję za odpowiedź i pomoc w tej skomplikowanej dla mnie sprawie... monika
 zgłoś do moderacji zgłoś naruszenie regulaminu
odpowiedz

linki
reklamowe

1
Przejdź do strony:

Społeczność »

Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
dukeaeccmfilipinkanieruchomosci_wawzaneta1985
dukeaeccmfilipinkanieruchomosci_wawzaneta1985
Dołącz do naszego grona