1
Przejdź do strony:
» rodzice podzielili majątek
E-mail adresata:
Temat wiadomości:
Polecany wątek na forum Wieszjak.pl!
Treść wiadomości:

* do wiadomości automatycznie zostanie dołączony adres url wątku
Śledzony temat:
Prawo spadkowe
Wybierz metodę powiadomienia o nowych komentarzach w tym wątku:

23:26 08-02-2012
witam bardzo serdecznie i mam pytanie:
rodzice w ubiegłym roku przeprowadzili szybki i cichy podział swojego majątku lecz bez uwzględnienia mnie w tym podziale co sprawia ze czuje sie troche oszukana...
mieszkaliśmy w mieszkaniu w bloku to mieszkanie gdy rodzice przeprowadzili sie do dziadków by sie nimi zająć przekazali mojemu bratu a mojej siostrze wykupili mieszkanie po smierci drugich dziadków, gospodarstwo w którym mieszkali dziadkowie którymi zajmowali sie rodzice zostało im zapisane w zamian za opieke nad dziadkami a oni teraz w związku z tym ze brat na działce obok domu dziadków postawił nowy dom przepisali równiez całe to gospodarstwo na brata a ja od rodziców dostałam tylko nazwisko i błogosławienstwo gdy brałam ślub...
zawsze byłam gdy mnie tylko potrzebowali czy to przy opiece nad dziadkami czy gdy im działa sie jakas krzywda bądz przyplątała sie jakaś choroba a teraz potraktowali mnie jak zupełnie obcą dla nich osobę i nie bede ukrywać ze mam o to do nich żal bo z kazdym problemem zwracali sie zawsze do mnie bądz do mojego męża i nigdy nie usłyszeli odmowy pomocy...
i tu moje pytanie : czy mając troje dzieci mozna dokonać z czystym sumieniem takiego podziału i co w obecnej sytuacji ja mogę z tym zrobić??? bardzo dziekuje za wszelkie zainteresowanie moją sprawą oraz za wskazówki bo nie mam bladego pojęcia co i jak z tym mogę dalej zrobić...
 zgłoś do moderacji zgłoś naruszenie regulaminu
odpowiedz

00:09 09-02-2012
Wiem z doswiadczenia ze czasami tak rodzice robia - wszystko dla synow a dla corki nic bo wyjdzie za maz i wyprowadzi sie.
Po smierci rodzicow - lub jednego z nich - Pani odda sprawe do sadu o spadek, licza sie wszystkie dobra ktore rodzice przekazali dzieciom i zarzada Pani zachowku od brata i siosty i ew. od zyjacego rodzica w wysokosci polowy spadku.
Prosze robic zdjecia, zajrzec do KW i zrobic odpis (nawet przez internet), wszystko sie przyda w przyszlosci. Czy wiecej dowodow bedzie mala Pani tym sad da wiare Pani.
 zgłoś do moderacji zgłoś naruszenie regulaminu
odpowiedz

linki
reklamowe

1
Przejdź do strony:

Społeczność »

Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
dukeaeccmfilipinkanieruchomosci_wawzaneta1985
dukeaeccmfilipinkanieruchomosci_wawzaneta1985
Dołącz do naszego grona