1
Przejdź do strony:
» odszkodowanie za wypadek w pracy
E-mail adresata:
Temat wiadomości:
Polecany wątek na forum Wieszjak.pl!
Treść wiadomości:

* do wiadomości automatycznie zostanie dołączony adres url wątku
Śledzony temat:
Prawo ubezpieczeń
Wybierz metodę powiadomienia o nowych komentarzach w tym wątku:

20:25 09-02-2012
Chciałbym aby ktoś mi dokładnie odp.na pytanie(być może miał taką sytuację)
Miałem dziś wypadek w pracy.Mianowicie,przy pracy w hucie,podczas podwieszania materiału na suwnicę,moja noga wpadła w szczelinę między płytami(na podłodze)w efekcie czego podczas reakcji bezwarunkowego odruchu chciałem się czegoś złapać aby nie upaśc,pech chciał że był to materiał który miał być podwieszony na suwnicy który upadł na moją uwięzioną nogę.Materiał ten ważył ponad 100 kg.Lekarz nie stwierdził złamania,za to silne stłuczenie.Teraz mam nogę w łusce gipsowej,jestem unieruchomiony na 2 tyg.Czy z tytułu tego wypadku mogę się starać o odszkodowanie?Jestem ubezp.w PZU.
Bardzo proszę o pomoc.
 zgłoś do moderacji zgłoś naruszenie regulaminu
odpowiedz
~gipsar
178.212.*.*

20:08 14-02-2012
oczywiscie ze dostaniesz z PZU, Ale postaraj sie w pierwszych dniach zgłosic i spisac protokół wypadku przy pracy,przez komisje przełozonego swiadka i behapowca otrzymasz tez wypadkowe ze zusu.
odpowiedz

linki
reklamowe

08:03 15-02-2012
Dziękuję.Pytam bo różnie z tym naszym zusem jest i z pzu,nie chętnie wypłacają.a przecież to"tylko"stłuczenie
odpowiedz

08:24 17-02-2012
jarmek napisal(a): Chciałbym aby ktoś mi dokładnie odp.na pytanie(być może miał taką sytuację)
Miałem dziś wypadek w pracy.Mianowicie,przy pracy w hucie,podczas podwieszania materiału na suwnicę,moja noga wpadła w szczelinę między płytami(na podłodze)w efekcie czego podczas reakcji bezwarunkowego odruchu chciałem się czegoś złapać aby nie upaśc,pech chciał że był to materiał który miał być podwieszony na suwnicy który upadł na moją uwięzioną nogę.Materiał ten ważył ponad 100 kg.Lekarz nie stwierdził złamania,za to silne stłuczenie.Teraz mam nogę w łusce gipsowej,jestem unieruchomiony na 2 tyg.Czy z tytułu tego wypadku mogę się starać o odszkodowanie?Jestem ubezp.w PZU.
Bardzo proszę o pomoc.

1. szkodę należy zgłosić do pracodawcy, aby powołał zespół powypadkowy i ustalił okoliczności i przyczyny wypadku. Uznanie wypadku przy pracy będzie podstaw do dochodzenia jednorazowego odszkodowania z ZUS.

2. w przypadku posiadania ubezpieczenia dobrowolnego NNW wniosek o wypłatę świadczenia powinien Pan zgłosić w przeciągu 3 lat od wypadku do Ubezpieczyciela

3. w związku z faktem, że przyczyną wypadku było niewłaściwe zabezpieczenie stanowiska pracy w grę może wchodzić odpowiedzialność pracodawcy, szczególnie że przedsiębiorstwo takie jak huta odpowiada za szkody na zasadzie ryzyka.
---------------------
Kancelaria Prawna AnLex - Odszkodowania
www.kancelariaanlex.pl
tel. 721 401 000
odpowiedz

14:07 17-02-2012
Dziękuję za zainteresowanie się moją sprawą.Mam jeszcze ostatnie pytanie.Czy długość przebywania na L4,wpływa na decyzję o odszkodowaniu?
odpowiedz
~tak bylo
89.170.*.*

19:47 17-02-2012
POMALUTKU........ juz widzialam takie silne stluczenia, a po miesiacu okazalo sie ze bol nie mijal, lekarze nie zauwazyli pekniecia kosci .Zycze szybkiego powrotu do zdrowia
odpowiedz

linki
reklamowe

1
Przejdź do strony:

Społeczność »

Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
dukeaeccmfilipinkanieruchomosci_wawzaneta1985
dukeaeccmfilipinkanieruchomosci_wawzaneta1985
Dołącz do naszego grona