Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
| dukeaecc | mfilipinka | nieruchomosci_waw | zaneta1985 |

Chciałbym aby ktoś mi dokładnie odp.na pytanie(być może miał taką sytuację) Miałem dziś wypadek w pracy.Mianowicie,przy pracy w hucie,podczas podwieszania materiału na suwnicę,moja noga wpadła w szczelinę między płytami(na podłodze)w efekcie czego podczas reakcji bezwarunkowego odruchu chciałem się czegoś złapać aby nie upaśc,pech chciał że był to materiał który miał być podwieszony na suwnicy który upadł na moją uwięzioną nogę.Materiał ten ważył ponad 100 kg.Lekarz nie stwierdził złamania,za to silne stłuczenie.Teraz mam nogę w łusce gipsowej,jestem unieruchomiony na 2 tyg.Czy z tytułu tego wypadku mogę się starać o odszkodowanie?Jestem ubezp.w PZU. Bardzo proszę o pomoc. | |||
zgłoś naruszenie regulaminu![]() | |||
~gipsar 178.212.*.* |
oczywiscie ze dostaniesz z PZU, Ale postaraj sie w pierwszych dniach zgłosic i spisac protokół wypadku przy pracy,przez komisje przełozonego swiadka i behapowca otrzymasz tez wypadkowe ze zusu. | ||
linki reklamowe | |
Dziękuję.Pytam bo różnie z tym naszym zusem jest i z pzu,nie chętnie wypłacają.a przecież to"tylko"stłuczenie | |||
1. szkodę należy zgłosić do pracodawcy, aby powołał zespół powypadkowy i ustalił okoliczności i przyczyny wypadku. Uznanie wypadku przy pracy będzie podstaw do dochodzenia jednorazowego odszkodowania z ZUS. 2. w przypadku posiadania ubezpieczenia dobrowolnego NNW wniosek o wypłatę świadczenia powinien Pan zgłosić w przeciągu 3 lat od wypadku do Ubezpieczyciela 3. w związku z faktem, że przyczyną wypadku było niewłaściwe zabezpieczenie stanowiska pracy w grę może wchodzić odpowiedzialność pracodawcy, szczególnie że przedsiębiorstwo takie jak huta odpowiada za szkody na zasadzie ryzyka. Kancelaria Prawna AnLex - Odszkodowania www.kancelariaanlex.pl tel. 721 401 000 | ||
Dziękuję za zainteresowanie się moją sprawą.Mam jeszcze ostatnie pytanie.Czy długość przebywania na L4,wpływa na decyzję o odszkodowaniu? | |||
~tak bylo 89.170.*.* |
POMALUTKU........ juz widzialam takie silne stluczenia, a po miesiacu okazalo sie ze bol nie mijal, lekarze nie zauwazyli pekniecia kosci .Zycze szybkiego powrotu do zdrowia | ||
linki reklamowe | |

| Kalkulatory | Pisma |
| Akty prawne | Tagi |

| A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | W | Z | MAPA SERWISU |