Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
| dukeaecc | mfilipinka | nieruchomosci_waw | zaneta1985 |

Dnia 3-go lutego br w jednym z warszawskich komisów samochodowych kupiłam auto. Przy zakupie powiedziano mi, że jest w tym aucie do wymiany turbina. Dogadałąm się co do ceny i stałąm się właścicielką autka. Jednak wczoraj tj 14-go lutego po wizycie w warsztacie samochodowym okazało się że do wymiany jest cały silnik :( Moje pytanie to; czy w tym przypadku mogą oddać auto do komisu żądać zwrotu zapłąconych pieniędzy? W sklepach przysługuje jakiś termin reklamacji czy obejmuje on też komisy samochodowe? | |||
zgłoś naruszenie regulaminu![]() | |||
Na zakup samochodu obowiązuje rękojmia - jeśli samochód ma wadę, o której sprzedawca nie poinformował, można od umowy odstąpić. Jednak sprzedawca zawsze może wadę usunąć (dokonać naprawy) i wtedy skutecznie odstąpić można dopiero gdy wada pojawi się ponownie.
---------------------Termin to 1 rok od zakupu oraz nie później niż 1 miesiąc od wykrycia wady. Krzysztof -------------------------------- Na prywatne wiadomości odpowiadam tylko w sprawach ściśle prywatnych (i z dużym opóźnieniem) Gdy chodzi o pieniądze, nie ufaj moim radom - sprawdź jeszcze 3 razy | ||
zgłoś naruszenie regulaminu![]() | |||
linki reklamowe | |

| Kalkulatory | Pisma |
| Akty prawne | Tagi |

| A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | W | Z | MAPA SERWISU |