Przejdź do strony:
» "utrata pracy" zobowiązanego, a alimenty
E-mail adresata:
Temat wiadomości:
Polecany wątek na forum Wieszjak.pl!
Treść wiadomości:

* do wiadomości automatycznie zostanie dołączony adres url wątku
Śledzony temat:
Sprawy rodzinne
Wybierz metodę powiadomienia o nowych komentarzach w tym wątku:

13:00 19-02-2012
Witam. Mój były pracował u konkubiny i właśnie " stracił" pracę. Podejrzewam, że niedługo przyjdzie do mnie pozew o obniżenie alimentów na dziecko. Czy taka celowa utrata pracy może być dla Sądu powodem obniżenia alimentów, czy musi się to wiązać z niezdolnością do pacy itp.? Byłam pewna, że to nastąpi, (od początku mataczą), ale nie wiedziałam, że tak szybko.
Co w sytuacji, gdy udowodnię , że jest dużo ofert pracy w jego branży?
Co w sytuacji, gdy udowodnię, że pracuje " na czarno"?
 zgłoś do moderacji zgłoś naruszenie regulaminu
odpowiedz
~zniecierpliwiony
77.255.*.*

15:47 19-02-2012
editha napisal(a): Witam. Mój były pracował u konkubiny i właśnie " stracił" pracę. Podejrzewam, że niedługo przyjdzie do mnie pozew o obniżenie alimentów na dziecko. Czy taka celowa utrata pracy może być dla Sądu powodem obniżenia alimentów, czy musi się to wiązać z niezdolnością do pacy itp.? Byłam pewna, że to nastąpi, (od początku mataczą), ale nie wiedziałam, że tak szybko.
Co w sytuacji, gdy udowodnię , że jest dużo ofert pracy w jego branży?
Co w sytuacji, gdy udowodnię, że pracuje " na czarno"?

Trzeba by udowodnić ,że celowo stracił pracę i trzeba by udowodnić ,że ktoś go chce zatrudnić a on zatrudnienia unika.No i udowodnić ,że pracuje na """ czarno """.
odpowiedz

linki
reklamowe

16:16 19-02-2012
Dziękuję Panu za szybką odpowiedź.
A co jesli udowodnię, że pracuje na czarno i że zwolniła go konkubina i pracodawca w jednym ?
Będę wdzięczna za poradę. Dziekuję.
odpowiedz
~zniecierpliwiony
77.255.*.*

16:22 19-02-2012
editha napisal(a): Dziękuję Panu za szybką odpowiedź.
A co jesli udowodnię, że pracuje na czarno i że zwolniła go konkubina i pracodawca w jednym ?
Będę wdzięczna za poradę. Dziekuję.

Ale co Pani udowodni?Że został zwolniony z pracy.Trzeba by udowodnić dlaczego został zwolniony. Natomiast kto go zwolnił nie ma żadnego znaczenia. A jeśli pracuje na """ czarno """ to trzeba to udowodnić.
odpowiedz
~gość
80.48.*.*

16:26 19-02-2012
a jak sad potraktuje ojca, ktory wniosl pozemw o obnizenie bo rzekomo nie ma dla niego pracy, zaswiadcza ze byl zarejestrowany w urzedzie pracy, ale okazalo sie ogolnie, ze odrzucil 6 ofert pracy, proponowanych mu przez utzad?? teraz utrzymuje ze zarabia najnizsza krajowa, gdzie w jego branzy i z jego doscwiadczeniem zarobki sa rzedy 2500-3500? ponadto utrzymuje ze nadal ma zla sytuacje finansowa, a na jego utrzymanie loza rodzice
odpowiedz

16:26 19-02-2012
Jeszcze raz dziękuję za odpowiedź. Właśnie o to chodzi. Co wtedy, jesli udowodnię?
odpowiedz

16:27 19-02-2012
Co w sytuacji, gdy on twierdzi przed Sądem, że nie pracuje. A ja wiem, że pracuje u konkubiny. Poprzednia firma im upadła.
odpowiedz

linki
reklamowe

16:28 19-02-2012
Do osoby powyżej: proszę wydrukować ofertę pracy i powiedzieć w Sądzie, że tam go przyjma, bo Pani dzwoniła i są wolne etaty. Ja tak zrobiłam. Pozdrawiam.
odpowiedz
~zniecierpliwiony
77.255.*.*

16:31 19-02-2012
editha napisal(a): Co w sytuacji, gdy on twierdzi przed Sądem, że nie pracuje. A ja wiem, że pracuje u konkubiny. Poprzednia firma im upadła.

To ,że Pani wie to za mało .To trzeba udowodnić. A wtedy pewnie i alimenty będą innej wysokości. Chociaż wątpię ....gdy brak jest prawnego zatrudnienia.
odpowiedz

16:33 19-02-2012
Dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam.
odpowiedz
Przejdź do strony:

Społeczność »

Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
dukeaeccmfilipinkanieruchomosci_wawzaneta1985
dukeaeccmfilipinkanieruchomosci_wawzaneta1985
Dołącz do naszego grona