Zadaj pytanie na forum
ZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
| dukeaecc | mfilipinka | nieruchomosci_waw | zaneta1985 |

Bardzo proszę o pomoc. W sierpniu w jednym z droższych sklepów z obuwiem w outlecie udało mi sie zakupić okazyjnie kozaki(299zł) Problem zaczął się kiedy "zaczęłam" w nich chodzić. Wo początku zimy miałam je na nogach dokładnie 3 razy ostatni raz 20 min gdyz po kazdym ubaniu z buta odpada metalowa napa. Buty reklamowałam 3 razy. Przy ostatniej reklamacji zaznaczyłam ze proszę o wymiane, niestety odmowa buty zostały naprawione. Dzisiaj przy odbiorze zapytałam Panią czy jesli sytuacja się powtórzy mam szansę na zwrot pieniędzy. Usłyszałam odpowiedź negatywną gdyz naprawa nie przekracza wartości obuwia. Dodam że za kazdym razem buty w naprawie były 3 tygodnie i nie miałam za bardzookazji sie nimi nacieszyć. Proszę o pomoc czy mam jednak szansę na zwrt pieniędzy albo wymianę na inny towar. Paulina Nowak | |||
zgłoś naruszenie regulaminu![]() | |||
Proszę następnym razem powołać się na art. 8 ust. 4 ustawy o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej i złożyć oświadczenie o odstąpieniu od umowy zakupu ze względu na niemożność doprowadzenia towaru do stanu zgodnego z umową poprzez naprawę, o czym świadczą wielokrotne bezskuteczne próby oraz powołać się na fakt, że kolejne procedury reklamacyjne narażają Panią na niedogodności związane z niemożnością korzystania z obuwia.
---------------------Warto również zgłosić się o pomoc do Powiatowego (Miejskiego) Rzecznika Praw Konsumentów. Pozdrawiam. MW PS Nie odpowiadam na prywatne wiadomości. | ||
linki reklamowe | |
~Beata 192.162.*.* |
Proszę o pomoc w sprawie reklamacji. W dniu 04.02.2012 zakupiłam buty. Już po 5 dniach użytkowania ujawniła się wada w postaci nacięć na skórze. Sklep buty przyjął i po 1,5tygodnia od reklamacji buty mi zwrócono wraz z pismem od rzeczoznawcy, że nie jest to wadą buta tylko gniecenia skóry są jej walorem. Proszę o pomoc bo nie zgadzam się z tą decyzją. Jest to ewidentna wada wyrobu i wadliwości maszyny, która wykonywała zagniecenia na skórze. | ||
Proszę zgłosić się pomoc do biura Powiatowego (Miejskiego) Rzecznika Praw Konsumentów.
---------------------Pozdrawiam. MW PS Nie odpowiadam na prywatne wiadomości. | ||
linki reklamowe | |

| Kalkulatory | Pisma |
| Akty prawne | Tagi |
| dukeaecc | mfilipinka | nieruchomosci_waw | zaneta1985 |

| A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | W | Z | MAPA SERWISU |