1
Przejdź do strony:
» Chec legalnego dorobienia ale bez rejestracji
E-mail adresata:
Temat wiadomości:
Polecany wątek na forum Wieszjak.pl!
Treść wiadomości:

* do wiadomości automatycznie zostanie dołączony adres url wątku
Śledzony temat:
Konsument i umowy
Wybierz metodę powiadomienia o nowych komentarzach w tym wątku:

11:45 22-02-2012
Witam chciałbym sobie dorobić na usługach dokładniej na naprawie elektroniki. Nie chciałbym otwierać działalności dopóki nie zbadam rynku później gdyby wszystko było dobrze skorzystał bym z dofinansowania i normalnie zarejestrował działalność. Za kilka dni podpisze umowę o prace lub staż a naprawa elektroniki miała by być popołudniowym zajęciem. Jak to zrobić żeby było legalnie myślałem żeby zrobić to na umowę zlecenie ale nie wiem czy to dobry pomysł?? Chciałbym żeby było to jak najprostsze żeby klient nie musiał płacić podatku czy jakiś innych dziwnych składek żeby te wszystkie formalne sprawy należały do mnie. Klient miałby tylko podpisać dokumenty odebrać urządzenie zapłacić i to wszystko. Myślę ze warto wspomiec iż za te usługi od jednego klienta ceny będą wąchać się od 0-150 zl jakieś skrajne przypadki do 250 zl
 zgłoś do moderacji zgłoś naruszenie regulaminu
odpowiedz

13:28 22-02-2012
Proszę zapoznać się z następującym artykułem: http://praca-kobiet.wieszjak.pl/wlasna-firma/216339,Kiedy-prowadzi-sie-dzialalnosc-gospodarcza.html
---------------------
Pozdrawiam.
MW

PS Nie odpowiadam na prywatne wiadomości.
odpowiedz

linki
reklamowe

22:23 22-02-2012
Odpowiadając sobie na pytania czy moje działania:
będą zarobkowe- w pewnym sensie tak ale nie będzie to główny zarobek
zawodowy- nie
zorganizowany- jakieś tam narzędzia będę miał a warsztatem będzie "kont" w mieszkaniu
ciągły- no i tu jest pytanie... ciągły raczej nie myślę ze raz na tydz może 2 tyg. Jeśli częściej by sie zdarzyło to mam rozumieć iż będzie to sygnał aby zarejestrować dzialanosc.
Tak wiec rozumiem ze moge legalnie i bez obaw sobie dorabiać (do czasu az moje działania zaczną nabierać cech działalności gospodarczej)
Jeszcze tylko dwa pytania czy wolno mi dać jedno no może 2 ogłoszenia np do miejscowej gazety ?? Czy urząd skarbowy który miałby jakieś wątpliwości co do tego czy moje działania nie sa juz dzialanoscia daje jakieś ostrzeżenia czy od razu kara?? nie chcialbym problemów
odpowiedz
~TO JA
46.113.*.*

18:09 20-03-2012
NAJLEPIEJ DOWIEDZ SIĘ W SKARBÓWCE

choroba parkinsona

http://speczona.org/choroby/detail.php?id=12
odpowiedz

linki
reklamowe