Zadaj pytanie na forum
![]() | Maciej RewieńskiAdwokat, dr nauk prawnych, ekspert w dziedzinie sądowego postępowania cywilnego i karnego. |
| dukeaecc | mfilipinka | nieruchomosci_waw | zaneta1985 |

Witam chciałbym sobie dorobić na usługach dokładniej na naprawie elektroniki. Nie chciałbym otwierać działalności dopóki nie zbadam rynku później gdyby wszystko było dobrze skorzystał bym z dofinansowania i normalnie zarejestrował działalność. Za kilka dni podpisze umowę o prace lub staż a naprawa elektroniki miała by być popołudniowym zajęciem. Jak to zrobić żeby było legalnie myślałem żeby zrobić to na umowę zlecenie ale nie wiem czy to dobry pomysł?? Chciałbym żeby było to jak najprostsze żeby klient nie musiał płacić podatku czy jakiś innych dziwnych składek żeby te wszystkie formalne sprawy należały do mnie. Klient miałby tylko podpisać dokumenty odebrać urządzenie zapłacić i to wszystko. Myślę ze warto wspomiec iż za te usługi od jednego klienta ceny będą wąchać się od 0-150 zl jakieś skrajne przypadki do 250 zl | |||
zgłoś naruszenie regulaminu![]() | |||
Proszę zapoznać się z następującym artykułem: http://praca-kobiet.wieszjak.pl/wlasna-firma/216339,Kiedy-prowadzi-sie-dzialalnosc-gospodarcza.html
---------------------Pozdrawiam. MW PS Nie odpowiadam na prywatne wiadomości. | ||
linki reklamowe | |
Odpowiadając sobie na pytania czy moje działania: będą zarobkowe- w pewnym sensie tak ale nie będzie to główny zarobek zawodowy- nie zorganizowany- jakieś tam narzędzia będę miał a warsztatem będzie "kont" w mieszkaniu ciągły- no i tu jest pytanie... ciągły raczej nie myślę ze raz na tydz może 2 tyg. Jeśli częściej by sie zdarzyło to mam rozumieć iż będzie to sygnał aby zarejestrować dzialanosc. Tak wiec rozumiem ze moge legalnie i bez obaw sobie dorabiać (do czasu az moje działania zaczną nabierać cech działalności gospodarczej) Jeszcze tylko dwa pytania czy wolno mi dać jedno no może 2 ogłoszenia np do miejscowej gazety ?? Czy urząd skarbowy który miałby jakieś wątpliwości co do tego czy moje działania nie sa juz dzialanoscia daje jakieś ostrzeżenia czy od razu kara?? nie chcialbym problemów | |||
~TO JA 46.113.*.* |
NAJLEPIEJ DOWIEDZ SIĘ W SKARBÓWCE choroba parkinsona http://speczona.org/choroby/detail.php?id=12 | ||
linki reklamowe | |

| Kalkulatory | Pisma |
| Akty prawne | Tagi |

| A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | W | Z | MAPA SERWISU |