Zadaj pytanie na forum
![]() | Maciej RewieńskiAdwokat, dr nauk prawnych, ekspert w dziedzinie sądowego postępowania cywilnego i karnego. |
| dukeaecc | mfilipinka | nieruchomosci_waw | zaneta1985 |

Witam, bardzo proszę o pomoc. W lutym zeszłego roku zakupiłem na groupon.pl kurs na prawo jazdy do szkoły jazdy Mobilek. Kupon był ważny do końca zeszłego roku (31. grudnia 2011). W listopadzie 2011 zapisałem się do tejże szkoły przedstawiając wydrukowany kupon. Wyjeździłem 20 godzin i nastał nowy rok. Teraz szkoła twierdzi, że wszystkie jazdy powinienem wyjeździć do końca roku, ponieważ taka data widniała na kuponie z Groupon.pl. Gdybym jednak nie kupował kursu przez ten portal, nie obowiązywałby mnie żaden termin. To moim zdaniem nonsens..!! Przecież kupon wykorzystałem w terminie, a kupon jest ekwiwalentem pieniądza, więc defacto może mnie obowiązywać jakiś termin wyjeżdżenia godzin. Jeżeli ktoś dysponuje jakimiś aktami prawnymi w tej sprawie to proszę o podanie. Może to trochę trywialny przypadek ale 10h jazd to ok 450 zł. Jeszcze ran proszę o pomoc. Z poważaniem, Piotrek | |||
zgłoś naruszenie regulaminu![]() | |||
A czy kupon został przed końcem roku przyjęty przez szkołę jazdy i rozliczony?
---------------------Pozdrawiam. MW PS Nie odpowiadam na prywatne wiadomości. | ||
linki reklamowe | |
Tak. Kupon został przyjęty przez szkołę w listopadzie, kiedy zapisywałem się na kurs. Na kuponie nie ma oczywiście żadnej informacji do kiedy muszę godziny wyjeździć. Poniżej link do zeskanowanego kuponu. http://zapodaj.net/6cf4814b1dd3.jpg.html | |||
linki reklamowe | |

| Kalkulatory | Pisma |
| Akty prawne | Tagi |

| A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | W | Z | MAPA SERWISU |