1
Przejdź do strony:
» pomówienie
E-mail adresata:
Temat wiadomości:
Polecany wątek na forum Wieszjak.pl!
Treść wiadomości:

* do wiadomości automatycznie zostanie dołączony adres url wątku
Śledzony temat:
Sprawy karne
Wybierz metodę powiadomienia o nowych komentarzach w tym wątku:

13:57 12-03-2010
Proszę o pomoc! Zostałam niesłusznie obwiniona o złośliwe niepokojenie,oskarżyciel w pozwie wymienił rownież,że próbowałam ją napaść,co jest nieprawdą, a najważniejsze co mnie dotkneło w pozwie oskarżyła moje 6-letnie dziecko,że dzwoniło do niej ubliżając jej w sposób wulgarny. Proszę o pomoc w jaki sposób mogę dowieść nieprawdy za pomówienie dziecka i siebie oraz z jakiego art.k.k mogę pozwać za fałszywe oskarżenie nas przed Sądem. I jeszcze jedno pytanie czy muszę poczekać,aż sprawa p-ciwko mnie się zakończy? Będę wdzięczna za pomoc.
  zgłoś naruszenie regulaminu
~gość
192.168.*.*

14:28 12-03-2010
Stosownie do przepisu art. 216 K.k.: „kto znieważa inną osobę w jej obecności albo choćby pod jej nieobecność, lecz publicznie lub w zamiarze, aby zniewaga do osoby tej dotarła, podlega grzywnie albo karze ograniczenia wolności”. Przytoczony przepis reguluje zniewagę.

linki
reklamowe

16:28 12-03-2010
W mojej ocenie została Pani pomówiona a więc zastosowanie znajdzie art. 212 kk

Kodeks karny
Art. 212. § 1. Kto pomawia inną osobę, grupę osób, instytucję, osobę prawną lub jednostkę organizacyjną nie mającą osobowości prawnej o takie postępowanie lub właściwości,które mogą poniżyć ją w opinii publicznej lub narazić na utratę zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności,podlega grzywnie, karze ograniczenia albo pozbawienia wolności do roku.
§ 2. Jeżeli sprawca dopuszcza się czynu określonego w § 1 za pomocą środków masowego komunikowania,podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.
§ 3. W razie skazania za przestępstwo określone w § 1 lub 2 sąd może orzec nawiązkę na rzecz pokrzywdzonego, Polskiego Czerwonego Krzyża albo na inny cel społeczny wskazany przez pokrzywdzonego.
§ 4. Ściganie przestępstwa określonego w § 1 lub 2 odbywa się z oskarżenia prywatnego.
---------------------
Pozdrawiam.
Michał

PS Nie odpowiadam na prywatne wiadomości.

23:24 12-03-2010
Dziękuję za pomoc. Czy muszę poczekać, aż sprawa p-ciwko mnie się zakończy czy mogę wnieść doniesienie o pomowienie jeszcze w jej trakcie. Pozdrawiam

15:10 14-03-2010
Jako środek nacisku sprawę można zgłosić od razu, ale rozstrzygnięta zapewne zostanie ostatecznie dopiero po zakończeniu pierwszego postępowania.
---------------------
Pozdrawiam.
Michał

16:10 14-03-2010
Dziękuję bardzo za pomoc.A w jaki sposób mogę udowodnić przed Sądem, że moje dziecko zostało pomówione, ponieważ nie jest dzieckiem zdemoralizowanym,ma bogade słownictwo, itd. Czy mam zbierać opinie, np. z przedszkola i udać sie do psychologa? Za wszelką cenę chcę oczyścić je z pomówionego rzekomo czynu, a nie bardzo wiem jak to udowodnić. Proszę o doradzenie. Dziękuję.

17:14 14-03-2010
Myślę, ze na początek wystarczy opinia z przedszkola.
---------------------
Pozdrawiam.
Michał

linki
reklamowe

10:24 15-03-2010
Dziękuję bardz, tak więc zrobię.Pozdrawiam.

11:09 16-04-2010
Witam rozprawa zakończona,zostalam uniewinniona o złośliwe niepokojenie,tj.art.107k.k, przygotowałam sie do sprawy sumiennie, zauważyłam i udowodniłam przed Sądem, że biling (na któym były rozmowy przychodzące do tej pani z mojego nr.tel)który przedstawiła przed Sądem nie byl wystawiony przez operatora(tymbardziej że taki biling można otrzymać na prośbę prokuratury)tylko został przez tą Panią wydrukowany. Ponadto oskarżała mnie,ze niepokoiłam ją sms-ami i połączeniami przez 3 m-ce, a przed Sądem zeznała, ze 1.5 m-ca. była zbieżność zeznań co w moim mniemaniu jest to skladanie falszywych zeznań,wnioslam skargę do prokuratury z art.234k.k. Mam pytanie czy do skargi złozonej o fałszywe zeznania dołączyc bilig jako dowód fałszowania dokumentów? Prosze o rade, z gory dziękuję.

11:12 16-04-2010
Jeszcze jedno,czy załozyc rownież sprawe o pomówienie?, chociaż szczerze mowiąc nie jestem zlośliwa i wolalabym oszczędzić tej Pani problemów.
1
Przejdź do strony:

Społeczność »

Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
dukeaecckw02barszymja_jagienka
dukeaecckw02barszymja_jagienka
Dołącz do naszego grona