Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
| dukeaecc | kw02 | ja_jagienka | barszym |

~bajka 87.206.*.* |
Syn ma 20 lat,nie chciał się uczyć,a teraz nie chce pracować i płacić za mieszkanie,do tego sprowadza różne towarzystwo,piją i niszczą mieszkanie.Syn mieszka sam,a mieszkanie jest wykupione na własność przeze mnie-mieszkam u drugiej żony.Wzywana na interwencje policja nie wiele robi[srednio raz w tygodniu].W mieszkaniu jest bród i smród,a całkiem niedawno je wyremontowałem na wysoki standard.Jestem bezsilny,bo syn jest zameldowany i wygląda na to,że jako właściciel nic nie mogę,czyli mam czekać aż całkiem popadnie w ruinę i będzie meliną? Proszę poradzić co mogę zrobić? Czy mogę wstawić nowe drzwi i nie wpuścić syna?[była żona ma 4 pokoje i mieszka sama]. Złożyłem w powyższej sprawie doniesienie na policję,ale obawiam się,że do czasu wejścia sprawy na wokandę[jeśli]z miezkania nic nie zotanie. | ||
zgłoś naruszenie regulaminu![]() | |||
Skoro Pański syn nie dysponuje prawem do lokalu, to może Pan wystąpić o eksmisję. "Efektywniejszym" sposobem będzie jednak zmiana zamków. Z samym zameldowaniem nie wiąże się żaden tytuł do lokalu.
---------------------Pozdrawiam. Michał PS Nie odpowiadam na prywatne wiadomości. | ||
zgłoś naruszenie regulaminu![]() | |||
linki reklamowe | |

| Kalkulatory | Pisma |
| Akty prawne | Tagi |

| A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | W | Z | MAPA SERWISÓW |