1
Przejdź do strony:
» problem z dorosłym synem
E-mail adresata:
Temat wiadomości:
Polecany wątek na forum Wieszjak.pl!
Treść wiadomości:

* do wiadomości automatycznie zostanie dołączony adres url wątku
Śledzony temat:
Pomoc prawna
Wybierz metodę powiadomienia o nowych komentarzach w tym wątku:
~bajka
87.206.*.*

17:52 12-03-2010
Syn ma 20 lat,nie chciał się uczyć,a teraz nie chce pracować i płacić za mieszkanie,do tego sprowadza różne towarzystwo,piją i niszczą mieszkanie.Syn mieszka sam,a mieszkanie jest wykupione na własność przeze mnie-mieszkam u drugiej żony.Wzywana na interwencje policja nie wiele robi[srednio raz w tygodniu].W mieszkaniu jest bród i smród,a całkiem niedawno je wyremontowałem na wysoki standard.Jestem bezsilny,bo syn jest zameldowany i wygląda na to,że jako właściciel nic nie mogę,czyli mam czekać aż całkiem popadnie w ruinę i będzie meliną? Proszę poradzić co mogę zrobić? Czy mogę wstawić nowe drzwi i nie wpuścić syna?[była żona ma 4 pokoje i mieszka sama]. Złożyłem w powyższej sprawie doniesienie na policję,ale obawiam się,że do czasu wejścia sprawy na wokandę[jeśli]z miezkania nic nie zotanie.
  zgłoś naruszenie regulaminu

21:20 18-03-2010
Skoro Pański syn nie dysponuje prawem do lokalu, to może Pan wystąpić o eksmisję. "Efektywniejszym" sposobem będzie jednak zmiana zamków. Z samym zameldowaniem nie wiąże się żaden tytuł do lokalu.
---------------------
Pozdrawiam.
Michał

PS Nie odpowiadam na prywatne wiadomości.
  zgłoś naruszenie regulaminu

linki
reklamowe

1
Przejdź do strony:

Społeczność »

Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
dukeaecckw02ja_jagienkabarszym
dukeaecckw02ja_jagienkabarszym
Dołącz do naszego grona