rozwod z orzekaniem??   (http://prawo.wieszjak.pl/forum/thread/17726,rozwod-z-orzekaniem.htm)

~Ines25 - 18:11 12-03-2010
moj ex zlozyl pozew z mojej winy i podaje nie prawdziwe zeznania w pozwie, po slubie nie mieszkalismy razem bo sie nie kwapil na wspolne mieszkanie byl bezrobotny wiec kazdy mieszkal u swoich rodzicow wiec juz dawno nam sie nie ukladalo,chcialam sie z nim rozstac jakis rok po slubie ale zamieszkalismy razem bylo tylko gorzej,wyprowadzil sie i zlozyl pozew o zdrade gdzie wiem ze robi teraz na zlosc czy warto wynajmowac prawnika i jakie sa koszta? nie mamy dzieci,majatku wspolnego mieszkamy jakis pol roku osobno czy poradze sobie sama w sadzie? prosze niech ktos napisze jak to wyglada i jakie mam szanse sie obronic przed nim ..z gory dziekuje za odpowiedzi :)
Michał Waś - 21:28 18-03-2010
Skoro uważa Pani, że można Pani mężowi przypisać złe intencje, to trzeba być szczególnie ostrożnym w przedmiotowym postępowaniu. Być może Pani mąż liczy na to, że otrzyma od Pani alimenty. Szczególnie, że jest bezrobotny. Stąd wystąpił o rozwód z orzekaniem o winie.
Może Pani wystąpić o pełnomocnika z urzędu, jeśli usprawiedliwia to Pani syt. majątkowa.
Wobec Pani męża można wystąpić z zawiadomieniem o popełnieniu przestępstwa pomówienia i fałszywych zeznań.

Społeczność »

Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
dukeaeccmfilipinkanieruchomosci_wawzaneta1985
dukeaeccmfilipinkanieruchomosci_wawzaneta1985
Dołącz do naszego grona