rodzinne a wydzierżawione gospodarstwo - dodaj swój komentarz
Autor:
 Masz konto? Zaloguj się
Treść:
Zachęcamy Cię do założenia konta w naszym serwisie. Dzięki rejestracji możesz m.in.:
  • szybko odnaleźć dyskusje, w których brałeś/aś udział,
  • zapisywać dyskusje, które szczególnie Cię interesują
  • otrzymywać na maila powiadomienia o nowych komentarzach w obserwowanych przez Ciebie wątkach
Rejestracja daje Ci również pewność, że nikt nie podszyje się pod Twój nick

* Uwaga: wypowiadając jako gość, obok podanego autora widoczny będzie twój numer IP
10 ostatnich wypowiedzi (w kolejności od najnowszego):
1.
21:24 24-03-2010  ROXANA
Czy brak odpowiedzi wskazuje trudny temat ???
2.
16:26 15-03-2010  ROXANA
Właśnie otrzymałam decyzję z SKO w której to uchylono moje odwołanie odnośnie rodzinnego.,nie mam prawa bo nie jestem rencistą ani emerytem i dlatego dolicza się także dochód z wydzierżawionej ziemi i tym samym przekraczam kryterium dochodowe.Jestem od 8 lat wdową,mam jeszcze dwoje dzieci w wieku szkolnym, ziemię oddałam w dzierżawę po śmiertelnym wypadku męża ,umowa jest zgodna z przepisami ,otrzymuję również rentę rodzinną (jako matka niepełnoletnich dzieci). Moim jedynym dochodem jest właśnie renta rodzinna (1085 zł ) a czasami mam pracę sezonową lub dorywczą . Nie mogę podjąć stałej pracy gdyż od kilku lat mam kłopoty z kręgosłupem i dokucza mi rwa kulszowa a jeszcze mieszkam z chorą 83 -letnią Mamą która wymaga stałej opieki.Czy naprawdę jest taki przepis który mówi że dolicza się wydzierżawioną ziemię ? Jakie mam prawa jako samotna matka ? Z Departamentu Spraw Rodzinnych otrzymałam pismo że nie muszę być rencistą i jeśli umowa jest zawarta prawidłowo to powinnam dostać rodzinne, również Rzecznik Praw Obywatelskich uznał że moja umowa dzierżawna jest zawarta zgodnie z przepisami. Myślę ze dla SKO jestem już zbyt uciążliwym petentem (od 3 lat się odwołuję) i obecna decyzja była wydana na odczepnego.Kto ma rację ???

Społeczność »

Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
dukeaeccmfilipinkanieruchomosci_wawzaneta1985
dukeaeccmfilipinkanieruchomosci_wawzaneta1985
Dołącz do naszego grona