kupno mieszkania z udzialami   (http://prawo.wieszjak.pl/forum/thread/17818,kupno-mieszkania-z-udzialami.htm)

majka1 - 22:09 16-03-2010
kupilam mieszkanie komunalne ze wspolnym przedpokojem i jestem wspolwlascicielka z udzialem swojego mieszkania razem z sasiadka mamy ksziege wieczysta jak moge przejsc na osobna ksiege wieczysta
Michał Waś - 23:18 16-03-2010
Czy jest Pani właścicielką odrębnego lokalu podobnie jak Pani sąsiadka a wspólny jest "korytarz"? Na jakich zasadach jest wspólny korytarz? Prosżę spr. w akcie notarialnym.
majka1 - 21:16 19-03-2010
tak mam odrebne mieszkanie z przedpokoju wchodze do swojego lokalu lazenka i wc jest u mnie w mieszkaniu sasiatka ma tez odrebne mieszkanie wc ma na przedpokoju aneks lazenkowy w kuchni do ktorego wejscie jest z przedpokoju. w akcie notarialnym jet ujete tak....kupujacy oswiadczaja,ze ustalaja umowny sposob korzystania z nieruchomosci w ten sposob,ze ja korzystac bede z trzech pokoi,kuchni przedpokuju,lazienki,wc,a sasiadka korzystc bedzie z dwuch pokoi,kuchni,aneksu lazienkowego i wc,a z korytarza korzystac beda wspolnie. sasiadka ma swoj nr mieszkania i ja rowniez mam swoj nr, wiec nie rozumie dlaczego sprzedano nam mieszkania z udzialami
majka1 - 17:08 29-03-2010
PROSZE O ODPOWIEDZ
majka1 - 11:39 30-04-2010
dzien dobry prosze o odpowiedz na post z dnia 19-03-2010

Społeczność »

Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
dukeaeccmfilipinkanieruchomosci_wawzaneta1985
dukeaeccmfilipinkanieruchomosci_wawzaneta1985
Dołącz do naszego grona