Kiedy można wnieść powództwo o ustalenie nieistnienia małżeństwa   (http://prawo.wieszjak.pl/forum/thread/2107,Kiedy-mozna-wniesc-powodztwo-o-ustalenie-nieistnienia-malzenstwa.htm)

anna13 - 23:03 18-02-2009
zawarlam malzenstwo 31pazdziernika 2008roku w Anglii.listopad mieszkalismy razem a juz 6grudnia wrocilam do Polski .Potem moj moz przyjechal do mnie na Boze Narodzenie i 7stycznia wyjechalismy do Anglii.9stycznia 2009roku juz bylismy w separacji .ostatni raz widzialam meza 13stycznia 2009 roku .od tamtej chwili ja zyje w polsce on w Anglii.chce rozwodu bez orzekania o winie tak szybko jak to mozliwe ale okazuje sie ze w anglii trzeba po roku malzenstwa udawadniac ze malzenstwa nie bylo i byla separacja ...mozliwe ze maz nie da mi rozwodu..z powodow mi wiadomych od rodziny jego corki syna synowej dowiedzialam sie strasznych rzeczy .Nigdy tam nie wroce sprawdzac czy to prawda ucieklam .Chce sie rozejsc i zapomniec ...a moze tego malzenstwa nie mozna zaliczyc do malzenstwa...co zrobic ?czy jego podpis teraz na druku angielskim d8 wystarczy za zgode do rozwodu za rok ,jesli podpisze go w obecnosci notariusza...
anna13 - 15:32 19-02-2009
o jakich przeslankach mowa...co potrezeba by uniewaznic zwizek malzenskich.Maz nie dotrzymal umowy slownej co bylo warunkiem zawarcia zwiazku i wiedzial o tym ze mieszkajac w Polsce a on w angliirozstaniemy sie.chce uniewanienia albo rozwodu bez orzekania o winie byleby jak najszybcie zaponiec.Dodatkowo uslyszalam od rodziny jego ze jest osoba niebezpieczna zagrazajaca memu zdrowiu i zyciu.Nie moge jednak liczyc na pomoc jego dzieci gdyz te pomogly mi wydostac sie z anglii ale boja sie jego a ja nie chce im sprawiac klopotow i sobie a nawet jemu.Mozliwe ze ma 2zony....nie chce dochodzic niczego chce szybko sie rozejsc zaocznie jak to zrobic szybko .

Społeczność »

Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
dukeaeccmfilipinkanieruchomosci_wawzaneta1985
dukeaeccmfilipinkanieruchomosci_wawzaneta1985
Dołącz do naszego grona