Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
| dukeaecc | nieruchomosci_waw | mfilipinka | zaneta1985 |

Witam,
poszukuję adwokata, któy już prowadził sprawę polis uposażenia dzieci. Napisałam już odwołanie do PZU i zapronowali mi większą kwotę - jednak wiem, że warto iśc do sądu. Dlatego poszukuję adwokata z okolic Sosnowca, Dąbrowy Górniczej który już miał do czynienia z podobną sprawą. Pozdrawiam i czekam na informacje na PW :-) Psotka | |||
zgłoś naruszenie regulaminu![]() | |||
Mam takie pytanie poniewaz rodzice zawarli umowe z pzu w 1987 roku na polise ubezpieczenia zaopatrzenia dzieci.Została zawarta na okres 20lat i suma ubezpieczenia w tamtych latach wynosila 100.000.- a składka miesiaczna wynosila 440zł i moja mama mowi ze ona tego nie placila tylko w pierwszym miesiacu i chcialam sie zapytac na czym to polega bo przyszlo pismo w ktorym pisza ze mam sie zglosic po 150zł czy nie powinnam wiecej dostac??Prosze o szybko odpowiedz | |||
linki reklamowe | |
Pani mama, jak Pani sama pisze ,wpłaciła tylko w pierwszym miesiącu.Nie można więc liczyć na więcej.
---------------------Porad na priva,maila i gg nie udzielam. Odpisuję tylko w wolnych chwilach.Pod warunkiem,że mi się chce. | ||
Ja rowniez poszukuje prawnika ktora pomoze mi ta sprawe poprowadzic. Polisa zalozona w 1988 na 18 lat. Kwota ubezpieczenia 100000. Czekam na jakies informacje. Z gory dziekuje i pozdriawiam. | |||
Poszukuje prawnika z Lodzi ktory pomoze mi w prowadzeniu sprawy polisy.
19 lat zawarta w 1988 na 100.000, wszystkie skladki zaplacone. Pzu proponuje 200-300zl:/ Prosze o kontakt (mail, gg) Pozdrawiam | |||
QUOTE (Mavrick) Poszukuje prawnika z Lodzi ktory pomoze mi w prowadzeniu sprawy polisy.
19 lat zawarta w 1988 na 100.000, wszystkie skladki zaplacone. Pzu proponuje 200-300zl:/ Prosze o kontakt (mail, gg) Pozdrawiam możesz dostać przy rozkładzie ryzyka inflacji 50% do 50% 1574,03 zł- koszty zastępstwa w takiej sprawie to 600 zł - które zwraca PZU | |||
Poszukuje prawnika lub kogoś życzliwego kto wytłumaczył by mi jak napisać pozew do sądu i o jaką kwotę sie starać...
Polisa była zawarta w 1985 i upłynął już jej termin ..a pzu nadal nie zaproponowało mi żadnej kwoty.. Czekam na szybka odpowiedz... | |||
linki reklamowe | |
nie wiem co mam zrobić bardzo prosze aby ktoś mi zechciał pomóc.moja polisa została założona w roku 1989 na sume 400.000 składka miesięczna wynosiła 3.440 moja mam opłacała ją do dewaloryzacji a teraz dostałam pismo żebym zgłosiła się po 794.00zł i tu mam pytanie czy należy mi się więcej (polisa była na 18 lat) i jeśli tak to co dalej? | |||
CYTAT(renee) Poszukuje prawnika lub kogoś życzliwego kto wytłumaczył by mi jak napisać pozew do sądu i o jaką kwotę sie starać...
Polisa była zawarta w 1985 i upłynął już jej termin ..a pzu nadal nie zaproponowało mi żadnej kwoty.. Czekam na szybka odpowiedz... Mam taki sam problem Pzu nie informuje mnie o corocznego wzrostu wskaznika dodatkowego świadczenia, tak jak by PZU nie wiedziało o isnienu mojej polisy, napąkne ze mój brat miał taką samą polise i jemu wszytsko przychodzi. Mam orginał polisy i dowody wpłat i w tym roku konczy sie okres ubezpieczenia. Polisa ta była zawarta na 20 lat, składka miesięczna 880 (starych złotych) po upływie okresu ubezpieczenia dziecko otrzyma 1,320,000 (starych złotych) I chciałbym sie dowiedziec czy mam sie przypomniec PZU o istnieniu tej polisy??? Bardzo proszę o odpowiedz kto juz miał taki przypadek albo wie cokolwiek na ten temat pozdrawiam | |||
Hej chciałem prosić o radę moja babcia założyła mi polisę w 1988 roku na sumę ubezpieczenia 100 000 zł, składka miesięczna 400 zł okres 19 lat opłacała to przez rok właśnie skończył się termin ubezpieczenia i PZU napisało mi pismo że mogę wypłacić 90 zł czy jest sens sie odwoływać ? Z góry dzięki za pomoc. | |||
| Kalkulatory | Pisma |
| Akty prawne | Tagi |

| A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | W | Z | MAPA SERWISU |