21 marca 2010
Benedykta, Lubomira
Znajdujesz się: Wieszjak.pl » Prawo » Forum
|   Strona główna  |   Regulamin forum  |   FAQ  |   Logowanie  |   Rejestracja  | Forum wieszjak.pl  |

Komentarze do artykułu:

Wzory pozwów i wniosków.

Przedstawiamy wzory pozwów i wniosków.

Czytaj cały artykuł »

» Wzory pozwów i wniosków
~AGA
83.15.192.*
07:32 02-03-2009  

prosilabym o wzór podania do sadu o ustalenie mnie opiekunem prawnym nad dzieckiem mojej nieletniej córki

gracjano
08:52 17-03-2009  

proszę o wzór pozwu do Sądu Pracy za nie wypłacenie wynagrodzenia

~gość
80.245.191.*
10:23 20-03-2009  

proszę pomużcie mi mam 23 lata żyję w konkubinacie mamy małe dziecko 3 lata .... sprawa polega na tym że od kidy pamiętam czyli od 4 lat jak tylko poznałam konkubenta jego rodzina nie daje mi spokoju ciągłe wyzwiska obelgi cięgłe zastraszanie na które awantury patrzy moje dziecko nie dają mi żyć prośby z mojej strony groźby i ostrzeżenia nie dały rezultatu na drugi dzień jest to samo najgorsze jest to że od roku poniża mnie i moją rodzine w obeznośći osub 3 praktycznie całe miasto już wie kim dla nich jestem >>>> nie mogę sobie już z tym poradzić chcę zaskarżyć przyszłego a może nie doszłego teśćia do sądu o znęcanie się psychiczne i groźby kralne jak napisać ten wniosek proszę nie pozwulcie mu mnie wykończyć jedyna nadzieja w was !!!! błagam o pomoc( a tak na marginesie mój konkubent nie stoi w mojej obronie dla niego najwidoczniej też jestem nikim)błagam o pomoc!!!!

~gość
83.24.76.*
13:44 20-03-2009  

kobieto!!!! sąsy nie są w naszym kraju rozwiązaniem dla takich ludzi jak Ty!!!! tam nie znajduje się w 100% sprawiedliwości? odejdż od tego Pana i zacznij żyć swoim życiem!!!! masz dla kogo!!!! dziecko musi mieć normalną atmosferę? napewno jak zgłosisz swój problem w gminie w wielkim mieście to ludzie Ci pomogą i powiedzą, gdzie możesz poszukać rady!!!! Sądy są na usługi przeważnie ludzi z pieniędzmi i Ty napewno tam nie masz czego szukać?

~gość
87.205.56.*
15:00 20-03-2009  

Proszę o podpowiedz jak napisać odpowiedz na pozew,czy sa jakies druki,mam niewiele czasu!

Krystyna Kwapisz
11:23 21-03-2009  

Zależy w jakim postępowaniu. Jeżeli pozew nie był wnoszony na formularzu, to odpowiedź jest w formie zwykłego pisma. Komparycja tak jak w pozwie (powód, pozwany, oznaczenie sądu, sygnatura), potem odpowiedź na pozew i twierdzenia pozwanego - nie zgadzam się z pozwem w całości i wnoszę o jego oddalenie, albo zgadzam się z częścią. Jeżeli są jeszcze jakieś wnioski -trzeba je podać. Potem uzasadnienie swoich twierdzeń i podpis.

~gość
87.207.235.*
12:41 21-03-2009  

Proszę o odpowiedź: czym jest suma oszczędności zgromadzonych w SKOK a wypłaconych po śmierci członka kasy zgodnie z udzielonym pełnomocnictwem do wypłaty, gdyż zgodnie z ustawą suma ta nie należy do spadku. Czy suma ta wchodzi do hipotetycznej wartości spadku do ustalenia zachowku. Czy suma ta może by podstawą do ustalenia zachowku lub do uzupełnienia zachowku.

JoannaOlijnyk
22:30 21-03-2009  

błagam pomóżcie nie moge znaleźć wzoru pozwu bez orzekania o winie.

~gość
79.184.13.*
16:06 23-03-2009  

dziendobry.chciałbym wniosek na temat widywania dzieci.jestem biologicznym ojcem ale była nie zezwala mi widywania dzieci.chce w koncu to sprostowac i chciałbym je widywac.chyba o duzo nie prosze.dzieki

kolaborus
18:14 28-03-2009  

Mam wielki problem natury prawnej, który szczerze mówiąc chyba mnie zrujnuje proszę mi poradzić co mam robić.
Jestem na rencie strukturalnej ,mieszkam sama.
Wciągu ubiegłego roku dostałam od 2 różnych banków wezwania do zapłaty kredytu,którego nigdy nie brałam. Całą sprawę zgłosiłam na policję, oraz do prokuratury. Dziś otrzymałam powiadomienie od komornika sądowego o zajęciu moich świadczeń rentowych i egzekucji całkiem innych zobowiązań w jeszcze innym banku .
Bardzo proszę o poradę.
załamana!!!!!!!!!!!!!!

~kasia26-68
77.114.191.*
22:57 28-03-2009  

witam
Będę składać pozew o rozwód, mam już zasądzoną sądownie separacje, alimenty przez Fundusz Alimentacyjny na każde z dwójki dzieci.
Rozwód chcę przeprowadzić z wyłącznej winy męża.
Nie wiem jak napisać pozew uwzględniając wszystkie fakty.
Proszę o pomoc.

~gość
194.181.131.*
19:05 07-04-2009  

nie wiem jakt to zrobicć zeby było okey

~lidia
85.14.85.*
13:02 10-04-2009  

Podejrzewam, że mój biologiczny ojciec zmarł przed 4 laty. Jak się dowiedzieć czy zostawił majątek? Nigdy nie miałam z nim kontaktu a jego żona jest prawnikiem i mają dwojkę dorosłych dzieci.Czy jeżeli mają nieruchomości to coś z tego mogę otrzymać?np. zachowek?

~Władek
212.244.74.*
18:46 14-04-2009  

proponuję raz w miesiącu do gazety dołączyć płytę z wzorami pozwów, zażaleń itp.to na pewno wielu ludziom pomoże, a gazeta lepiej się sprzeda.

~gościnna
83.2.116.*
17:04 16-04-2009  

Mam wielki problem niewiem jak napisać pozew o rozwód i alimenty Pomóżcie mi prosze

jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Ekspert wieszjak.pl
Janusz Piechociński
Poseł na Sejm RP, specjalista w zakresie infrastruktury państwowej