zatarcie skazania a formularz o przyjęcie do Policji - dodaj swój komentarz
Autor:
 Masz konto? Zaloguj się
Treść:
Zachęcamy Cię do założenia konta w naszym serwisie. Dzięki rejestracji możesz m.in.:
  • szybko odnaleźć dyskusje, w których brałeś/aś udział,
  • zapisywać dyskusje, które szczególnie Cię interesują
  • otrzymywać na maila powiadomienia o nowych komentarzach w obserwowanych przez Ciebie wątkach
Rejestracja daje Ci również pewność, że nikt nie podszyje się pod Twój nick

* Uwaga: wypowiadając jako gość, obok podanego autora widoczny będzie twój numer IP
10 ostatnich wypowiedzi (w kolejności od najnowszego):
1.
11:32 20-04-2012  ~Robert
Przy przyjęciu do każdej ze służb sprawdzają w KSIP . Jeśli jest wpis to nie ma żadnej szansy o przyjęcie . W KSIP przechowują dane do trzeciego pokolenia . Nawet jak będą sprawdzać kiedyś waszych wnuków to i tak wyjdzie , że dziadek coś przeskrobał .
2.
20:12 16-03-2012  ~4clubb
Witam.
Chciałbym się dowiedzieć czy Służba Więzienna prowadząc nabór sprawdza rejestr KRK i KSIP czy tylko KRK ? Ponieważ obecnie staram się o wstąpienie do Sw a kilka lat temu miałem sprawę w sądzie która została umorzona i karę grzywny, która od razu zapłaciłem i teraz chce się dowiedzieć czy oni sprawdzają wszystko tak jak w naborze do policji czy tylko rejestr KRK i czy wystarczy zwykłe zaświadczenie o niekaralności ,żeby się tam dostać .
3.
10:33 09-03-2012  ~mcbialy
Witam,
Mam gorąca prośbę o interpretacje . Czy istnieje możliwość powołania się podczas wniosku o wykasowanie danych z KSIP na fakt że przestępstwo zostało popełnione w 2001 roku więc od tej daty minęło 10 lat. Jednak ja dalej tam widnieje z data orzeczenia sądu z 2005 roku.
Przeczytałem cały wątek uważnie i mam podobny problem jak większość kandydatów na Policjanta. Mój wniosek o przyjęcie do policji został odrzucony bez podania przyczyny, nie oficjalnie dowiedziałem się od pani w kadrach że popełniłem przestępstwo w 2005 roku - na podstawie wydruku z KSIP, a takich nie mogą zatrudniać. Dodam jeszcze że wyrok został zatarty prawomocnym wyrokiem na mój wniosek i nie figuruję jako karany w KRK.

Z góry dziękuję za odpowiedz, bardzo mi zależy na pracy w policji i ciągle jestem dobrej myśli że można coś z tym KSIP-em zrobić.
4.
00:52 07-01-2012  ~Aron
W tym wątku jest sporo podobnych spraw ale nie ma identycznej. Mając 16 lat złamałem prawo. Sąd dla nieletnich sprawę prawdopodobnie umorzył, ale przydzielił nam kuratora. Dokładnie nie wiem ponieważ nie otrzymałem wyroku na piśmie. Jestem pewien, że nie figuruję w KRS ani jej odpowiedniku dla młodocianych. Wcześniej ani pózniej nie wszedłem w konflikt z prawem. Teraz mam 24 lata i jestem w trakcie rekrutacji do policji, chciałbym się dowiedziec czy w trakcie weryfikacji mojej ankiety bezpieczeństwa będą problemy ?
5.
10:29 16-11-2011  ~roro
witam. bylem karany w tym roku, dokładnie w lipcu mandatem od policji skarbowej za nie nabicie towaru na kasę fiskalna. kiedy to wykroczenie czy przestępstwo skarbowe ulegnie zatarciu?? bo chciałbym złożyć papiery do Policji??
6.
15:19 21-10-2011  ~KK
tylko wlsanie z wyrokiem bd cieko mimo ze ulegl zatarciu to w swoich systemach nadal widnieje za co i kiedy bylas karana a jak jest ze srodkiem wychowawczym wie ktos?????????????
7.
18:50 18-10-2011  ~mrs_cpnqueror
no to teraz coś od siebie...dziś byłam złożyć dokumenty na komendzie, gdyż ubiegam się o przyjęcie do służby...wyrok miałam w 2007 roku, 3 lata w zawieszeniu plus te nieszczęsne 6 miesięcy, teoretycznie wyrok uległ zatarciu...w praktyce od razu kazano mi zaznaczyć w kwestionariuszu,że byłam karana i mało tego...donieść odpis wyroku....cuuudnie
8.
15:23 12-10-2011  ~karolina
witam wszytskich .mam pytanie a raczej sylemat bardzo zalezy mi na wstapieniu do policji i wlasnie w zwiazku z tym nasuwa sie moje pytanie.Bedac nieletnia zostalam poddana pod nadzor kuratora i gdy mialam 18 to zniesli go ''ze mnie'' czy w zwaizaku z tym bede miala jakies problemy z dostaniem sie do sluzby???i czy majac kogos karanego w rodzinie moge ubiegac sie o przyjecie????
9.
18:07 21-09-2011  ~gość
Sprawdź czy widniejesz w Krajowym rejestrze karnym (KRK) jeśli nie to możesz się starać o przyjęcie do wojska, gdyż oni tylko sprawdzają czy widniejesz w krk
10.
14:59 14-09-2011  ~Alebyk
Witam chciał bym wstąpić od wojska ale w dniu 26 Czerwca 2009 otrzymałem kare 6 miesięcy pozbawienia wolności z warunkowym zawieszeniem jej wykonania na okres próby lat 3, zakaz prowadzenia pojazdów na 1 rok i nawiązka na rzecz pokrzywdzonej. Był to wypadek na pasach. Czy są jakieś szanse na przyjęcie ?

Społeczność »

Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
dukeaeccnieruchomosci_wawmfilipinkazaneta1985
dukeaeccnieruchomosci_wawmfilipinkazaneta1985
Dołącz do naszego grona