Przejdź do strony:
» Co warto wiedzieć o meldunku
E-mail adresata:
Temat wiadomości:
Polecany wątek na forum Wieszjak.pl!
Treść wiadomości:

* do wiadomości automatycznie zostanie dołączony adres url wątku
Śledzony temat:
Sprawy urzędowe
Wybierz metodę powiadomienia o nowych komentarzach w tym wątku:
~maciej
77.253.*.*

15:12 16-03-2009
Wniosek możemy złożyć osobiście, lub za pośrednictwem członka rodziny, opiekuna ustawowego lub faktycznego, bądź innej upoważnionej przez nas osoby.BZDURA.Nikt nie może cię wymeldować,musisz sam osobiście!
  zgłoś naruszenie regulaminu

13:25 17-03-2009
Oczywiście, że można za pomocą pełnomocnika czy członka rodziny. TRZEBA TYLKO MIEĆ PEŁNOMOCNICTWO. Zasadniczo każdą czynność możemy dokonać przez pełnomocnika.

linki
reklamowe

~grzes81
89.108.*.*

20:56 02-04-2009
mam pytanie czy jak nie mam stałego ani tymczasowego meldunku a pracuje i mam umowe o prace to uda mi sie załatwic kredyt, a i jak bym chciał kupic auto to jak je zarejestrowac pozdrawiam
~laules508
213.25.*.*

22:23 12-04-2009
Mam pytanie. Jeśli dziecko jest na rodzinie zastępczej zameldowane u członków rodziny u której mieszka na pobyt tymczasowy ustalony na 3 lata i jest również zameldowane na pobyt stały w miejscu zamieszkania wcześniejszym u rodziców,czy matka ma prawo wymeldować dziecko z miejsca zameldowania stałego po ukończeniu jego pełnoletności?
~ef
83.31.*.*

22:21 15-04-2009
jaka jest możliwa procedura wymeldowania osoby, która nie jest ani właścicielem, ani głównym najemcą, jak również nie zamieszkuje w danym lokalu, natomiast zameldowanie to pozostaje wbrew głównemu najemcy, przy czym nie jest znany urzędowi faktyczny adres pobytu danej osoby???
~kasia
81.247.*.*

23:16 01-10-2009
czy jest możliwość zameldowania dziecka w dwoch miejscach.mieszkanie ojca i matki?
~kasia
81.247.*.*

23:20 01-10-2009
czy do meldunku potrzebna jest zgoda ipodpis obojga rodzicow?czy można podać o to do sprawy w sadzie?

linki
reklamowe

~Adam0812
195.246.*.*

16:05 18-10-2009
Mylisz sie mnie babka wymeldowala po 3 miesiacach,niemieszkalem z nia przez te 3 miesiace.
~gosik
77.115.*.*

19:32 21-10-2009
ostatnio kuilam mieszkaniei chcialam sie zameldowac, jednak w urzedzie mi odmowiono. co robic? jakie mam prawa? w mieszkaniu zameldowai sa jeszcze dawni własciciele
~-urzędnik
83.16.*.*

12:24 06-11-2009
1. Aby sie zameldować trzeba mieć prawo do lokalu (być właścicielelm lub współwłaścicielem) bądź posaidać zgodę właściela (w przypadku najmu )
2. WYmeldowujemy sie osobiście tj. właściciel nie może wymedować nikogo ze swojego mieszkania może to zrobić ta osoba tylko osobiście)
WYJĄTEK
Właściciel może wymedować jakiego ktosia jesli ten ktoś nie przebywa w danym lokalu powyżej 6 m-cy wtedy trzeba zgłosić sie do urzędu miesta lub gminy i załatwić sprawę w trybie decyzji administracyjnej. jeżeli ten ktoś przebywa w lokalu TO DRODZY WYNAJMUJĄCY NIE POZBĘDZIECIE SIE GO !
Przejdź do strony:

Społeczność »

Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
dukeaecckw02ja_jagienkabarszym
dukeaecckw02ja_jagienkabarszym
Dołącz do naszego grona