Zadaj pytanie na forum
![]() | Maciej KaflińskiRadca prawny. Ekspert w zakresie prawa kapitałowego, funduszy inwestycyjnych oraz prawa korporacyjnego i cywilnego. |
| dukeaecc | kw02 | ja_jagienka | barszym |

~maciej 77.253.*.* |
Wniosek możemy złożyć osobiście, lub za pośrednictwem członka rodziny, opiekuna ustawowego lub faktycznego, bądź innej upoważnionej przez nas osoby.BZDURA.Nikt nie może cię wymeldować,musisz sam osobiście! | ||
zgłoś naruszenie regulaminu![]() | |||
Oczywiście, że można za pomocą pełnomocnika czy członka rodziny. TRZEBA TYLKO MIEĆ PEŁNOMOCNICTWO. Zasadniczo każdą czynność możemy dokonać przez pełnomocnika. | ||
linki reklamowe | |
~grzes81 89.108.*.* |
mam pytanie czy jak nie mam stałego ani tymczasowego meldunku a pracuje i mam umowe o prace to uda mi sie załatwic kredyt, a i jak bym chciał kupic auto to jak je zarejestrowac pozdrawiam | ||
~laules508 213.25.*.* |
Mam pytanie. Jeśli dziecko jest na rodzinie zastępczej zameldowane u członków rodziny u której mieszka na pobyt tymczasowy ustalony na 3 lata i jest również zameldowane na pobyt stały w miejscu zamieszkania wcześniejszym u rodziców,czy matka ma prawo wymeldować dziecko z miejsca zameldowania stałego po ukończeniu jego pełnoletności? | ||
~ef 83.31.*.* |
jaka jest możliwa procedura wymeldowania osoby, która nie jest ani właścicielem, ani głównym najemcą, jak również nie zamieszkuje w danym lokalu, natomiast zameldowanie to pozostaje wbrew głównemu najemcy, przy czym nie jest znany urzędowi faktyczny adres pobytu danej osoby??? | ||
~kasia 81.247.*.* |
czy jest możliwość zameldowania dziecka w dwoch miejscach.mieszkanie ojca i matki? | ||
~kasia 81.247.*.* |
czy do meldunku potrzebna jest zgoda ipodpis obojga rodzicow?czy można podać o to do sprawy w sadzie? | ||
linki reklamowe | |
~Adam0812 195.246.*.* |
Mylisz sie mnie babka wymeldowala po 3 miesiacach,niemieszkalem z nia przez te 3 miesiace. | ||
~gosik 77.115.*.* |
ostatnio kuilam mieszkaniei chcialam sie zameldowac, jednak w urzedzie mi odmowiono. co robic? jakie mam prawa? w mieszkaniu zameldowai sa jeszcze dawni własciciele | ||
~-urzędnik 83.16.*.* |
1. Aby sie zameldować trzeba mieć prawo do lokalu (być właścicielelm lub współwłaścicielem) bądź posaidać zgodę właściela (w przypadku najmu ) 2. WYmeldowujemy sie osobiście tj. właściciel nie może wymedować nikogo ze swojego mieszkania może to zrobić ta osoba tylko osobiście) WYJĄTEK Właściciel może wymedować jakiego ktosia jesli ten ktoś nie przebywa w danym lokalu powyżej 6 m-cy wtedy trzeba zgłosić sie do urzędu miesta lub gminy i załatwić sprawę w trybie decyzji administracyjnej. jeżeli ten ktoś przebywa w lokalu TO DRODZY WYNAJMUJĄCY NIE POZBĘDZIECIE SIE GO ! | ||
| Kalkulatory | Pisma |
| Akty prawne | Tagi |

| A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | W | Z | MAPA SERWISÓW |