Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
| dukeaecc | nieruchomosci_waw | mfilipinka | zaneta1985 |

~Anita 83.23.*.* |
Mam pytanie, chciałabym zameldować 13-letnie dziecko u pradziadka, czy jest to możliwe? | ||
zgłoś naruszenie regulaminu![]() | |||
Chciałem się dowiedzieć jakie mogą być konsekwencje zameldowania członka mojej rodziny w moim mieszkaniu. Czy mogę mieć kłopoty z ewentualnym wymeldowaniem, jak sprawa wygląda z punktu widzenia prawa?? | |||
linki reklamowe | |
~gość 94.251.*.* |
mama umarla decyzja była na nią czy mogę sie ubiegac o decyzję? | ||
~hala 91.188.*.* |
konkubent córki mieszka z nami w naszym domku jedno rodzinnym bez meldunku słyszałam że niedługo nie czeba bedzie mieć meldunku stałego cz bedzie miał prawo u nas mieszkać bez zezwolenia właściciela domu? | ||
~gość 91.188.*.* |
| ||
Jeżeli właściciel udostępnił lokal to zgodnie z ustawą z 10 kwietnia 1974 r. o ewidencji ludności i dowodach osobistych ZOBOWIĄZANY jest ten fakt potwierdzić na zgłoszeniu meldunkowym. Właściciel nie wyraż zgody na zameldowanie ani nie melduje. Za osobę zobowiązaną do zameldowania, zgłoszenia może dokonać osoba trzecia - tylko i wyłącznie z upoważnienia. ;-) Jeżeli konkubent Waszej córki mieszka w Waszym domku - to spewnością za Waszą zgodą (Właściela). Ustawa o ewidencji ludności i dowodach osobistych, KPA | ||
linki reklamowe | |
| Kalkulatory | Pisma |
| Akty prawne | Tagi |

| A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | W | Z | MAPA SERWISU |